Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλήρη πολιορκία στη Γάζα ανακοίνωσαν οι Αρχές

«Κόβουν» ρεύμα, νερό, τρόφιμα και καύσιμα στους Παλαιστίνιους

Την ανάκτηση του ελέγχου όλων των κοινοτήτων γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ο υποναύαρχος Ντανιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Ισραήλ: Ισχυρές εκρήξεις στα προάστια του Τελ Αβίβ

Το Ισραήλ κλιμακώνει τα μέτρα του κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, επιβάλλοντας στον θύλακα «πλήρη πολιορκία» στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

Σειρήνες σε Ιερουσαλήμ και Τελ Αβίβ

Νέες επιθέσεις με ρουκέτες φέρεται να πραγματοποίησε η Γάζα, στοχεύοντας την πόλη της Ιερουσαλήμ και το Τελ Αβίβ. Στο βίντεο ακούγονται σειρήνες που ηχούν για να προειδοποιήσουν τους πολίτες να προστατευτούν.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τουλάχιστον τρεις εκρήξεις έχουν ακουστεί στην Ιερουσαλήμ αν και δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι ρουκέτες έχουν αναχαιτιστεί από την ισραηλινή άμυνα.

Παράλληλα, σοκαριστικά είναι όσα έρχονται στο φως για τον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, με πάνω από 1.100 νεκρούς, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ανταποκριτή Φρίξου Δρακοντίδη για την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», υπάρχουν πολλοί Ισραηλινοί αιχμάλωτοι, από μικρά παιδιά μέχρι και ηλικιωμένους. Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν βίντεο που δείχνουν φρικαλεότητες πάνω σε νεκρά σώματα αμάχων που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο. 

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεπέρασαν τους 1.100 οι νεκροί σε 48 ώρες

Αξιωματούχοι από τη Γάζα ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 436, μεταξύ των οποίων 91 παιδιά και 61 γυναίκες, ενώ από το Ισραήλ υπολογίζονται περίπου 700 νεκροί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top