Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ - «Μπήκαμε σε bomb room»

'Εφθασαν οι πρώτοι 81 από τους συνολικά 149 Έλληνες

Επέστρεψαν 81 Έλληνες ταξιδιώτες από το Ισραήλ / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφθασαν λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Δευτέρας οι πρώτοι 81 Έλληνες που βρίσκονταν στο Ισραήλ όταν ξεκίνησε η επίθεση της Χαμάς θέτοντας σε εμπόλεμη κατάσταση τη χώρα.

Ισραήλ: Επαναπατρίζονται άμεσα με βραδινή πτήση 81 Έλληνες

Όλοι δήλωσαν ανακουφισμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα και περιέγραψαν τις στιγμές που έζησαν από το Σάββατο. Όπως σημείωναν είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην περιοχή.

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ / Intime

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

Οι Έλληνες που επέστρεψαν είχαν πάει για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους και σύμφωνα με το πρόγραμμά τους θα επέστρεφαν κανονικά χθες Κυριακή, ωστόσο λόγω της εμπόλεμης κατάστασης υπήρξε καθυστέρηση. 

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ

Ισραήλ: Και Αμερικανοί ανάμεσα στους ομήρους της Χαμάς

Ισραήλ: Πάνω από 250 νεκροί φέρεται να εντοπίστηκαν σε μουσικό φεστιβάλ

Ισραήλ: «Μπήκαμε σε bomb room»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένας εκ των 81 δεν ήταν στο γκρουπ που επισκέφθηκε τους Αγιους Τόπους αλλά βρισκόταν στο Ισραήλ για επίσκεψη σε συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως δήλωσε, όταν άρχισαν οι βομβαρδισμοί το Σάββατο μπήκαν για πολλές ώρες σε ένα ειδικό bomb room του σπιτιού, το οποίο, όπως εξήγησε, είναι κάτι σύνηθες για τα σπίτια στο Ισραήλ.

«Εγώ έμενα σε έναν συγγενή μου στο Τελ Αβίβ. Μπαίναμε στο bomb room από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Βόμβες έπεφταν από τις 06:30 το πρωί μέχρι τις 10:30 και άρχιζαν ξανά το απόγευμα μέχρι το βράδυ», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «δραματικές στιγμές».

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ - «Μπήκαμε σε bomb room»

«Μπαίναμε σε bomb room», λέει επαναπατρισθείς Έλληνας που βρισκόταν στο Τελ Αβίβ

Συνολικά στο Ισραήλ βρίσκονταν 149 Έλληνες. Καθημερινά πραγματοποιούνται τρεις εμπορικές πτήσεις από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τις οποίες θα επιστρέψουν σταδιακά και οι υπόλοιποι μεμονωμένοι επισκέπτες.

Μάλιστα, στις πτήσεις που καταφθάνουν από Ισραήλ βρίσκονται πολλοί ξένοι υπήκοοι.

Το υπουργείο Εξωτερικών, όπως ανέφερε χθες σε ανακοίνωσή του, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους Έλληνες επισκέπτες που βρίσκονται στην περιοχή, μέσω της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Τελ Αβίβ και του Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top