Ισραήλ: Εντοπίστηκαν 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς

Τελεσίγραφο Χαμάς: «Θα εκτελούμε έναν όμηρο για κάθε βομβαρδισμό»

Ο απεσταλμένος του Star Άρης Λάμπος, εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ασντόντ στο Ισραήλ

Κλιμακώνεται η ένταση στη Μέση Ανατολή μετά από την επίθεση που πραγματοποίησε η Χαμάς το Σάββατο στο Ισραήλ. Πλέον η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται υπό πολιορκία, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό και τρόφιμα. Η Χαμάς συνεχίζει τις επιθέσεις με ρουκέτες, ενώ το Ισραήλ απαντά με ένα ανελέητο σφυροκόπημα από αέρος. 

Ισραήλ: «Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει» - Ανοιχτή σε διάλογο η Χαμάς

Πριν από λίγο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσε ότι οι νεκροί της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος ανέρχονται στους 1.500.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα και διέψευσε τις πληροφορίες ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα.

 

Περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους στο Ισραήλ, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου να προειδοποιεί πως από εδώ και πέρα, ό,τι γίνει θα αλλάξει την ιστορία. 

Ισραήλ Μαρτυρία Έλληνα: Περπάτησα Μόνος Ανάμεσα Σε Ένοπλους

 

 

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος. Και θα την νικήσουμε όπως ο πεφωτισμένος κόσμος νίκησε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ο απαίσιος εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει», είπε.

 

 

Πρόσθεσε ακόμα πως όταν τελειώσει ο πόλεμος, οι αντάρτες της Χαμάς θα συνειδητοποιήσουν ότι ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ και ότι αυτό που θα πάθουν, θα συνετίσει πολλές γενιές Παλαιστινίων. 

Ισραήλ: Αγωνία για τους αιχμαλώτους - Οι δραματικές εκκλήσεις των γονιών

 

 

Από την πλευρά των Παλαιστινίων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 687 άνθρωποι και άλλοι 3.726 τραυματίστηκαν. Μεταξύ των νεκρών υπάρχουν 140 παιδιά και 105 γυναίκες.

Κωδικός «Επισκέπτης»: Πώς η Χαμάς παραπλάνησε το Ισραήλ 

Ισραήλ: Χωρίς νερό, τρόφιμα και ρεύμα η Λωρίδα της Γάζας

Η Λωρίδα της Γάζας από χθες βρίσκεται υπό πλήρη πολιορκία. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε πως επιβάλλεται πλήρης αποκλεισμός της περιοχής, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, νερό, τρόφιμα και καύσιμα. 

 

 

«Κάνουμε πόλεμο με κτήνη και θα δράσουμε ανάλογα», είπε. 

Χαμάς: «Θα εκτελούμε έναν όμηρο για κάθε νέο βομβαρδισμό»

Από την πλευρά της η Χαμάς απείλησε πως θα εκτελεί έναν ισραηλινό όμηρο για κάθε νέο βομβαρδισμό κατά αμάχων και θα βιντεοσκοπεί την εκτέλεση. Προς το παρόν πάντως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, ακολουθεί τους κανόνες του Ισλάμ και τους κρατά ασφαλείς, αναμένοντας την αντίδραση του Ισραήλ.

 

 

Εκτιμάται πως η παλαιστινιακή οργάνωση κρατά πάνω από 100 ομήρους, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει αποσαφηνιστεί. Μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, αν δε σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. 

Βίντεο ντοκουμέντο: Το Star στην πόλη Ασντόντ που έπληξαν ρουκέτες

Χαμάς: Γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι ανάμεσα στους ομήρους

Σύμφωνα με πληροφορίες η Χαμάς κρατά εκατοντάδες ομήρους, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένους. Ανάμεσά τους είναι και ξένοι υπήκοοι, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι, οι οποίοι απήχθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης του περασμένου Σαββάτου. 

 

 

Στο διαδίκτυο έχουν κυκλοφορήσει αρκετά βίντεο, που εμφανίζουν τα μέλη της Χαμάς να βασανίζουν τους ομήρους. Οι εικόνες είναι φρικιαστικές, με άνδρες να υπόκεινται σε ακρωτηριασμούς, γυναίκες, ακόμα και παιδιά να πέφτουν θύματα βιασμού.

 

 

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η τύχη των ομήρων. Ο αντισυνταγματάρχης του ισραηλινού στρατού, Ρίτσαρντ Χεκτ, σημείωσε πως η Λωρίδα της Γάζας είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές και είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστούν τα κρησφύγετα των ανταρτών, όπου κρατούνται οι όμηροι. 

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ: Αγωνία για τις επιθέσεις αλλά και οργή

Πάντως οι Ισραηλινοί θεωρούν ότι η Χαμάς μπλοφάρει και ότι θα κρατήσει αρκετό αριθμό ομήρων ζωντανό για να διαπραγματευτεί. Αυτήν την τακτική ακολουθούν εξάλλου οι ένοπλες αραβικές οργανώσεις, όπως η Χεζμπολάχ, η οποία στηρίζει τη Χαμάς. 

 

 

Στο παρελθόν πολλές φορές έχουν απαχθεί πολίτες ή στρατιώτες από τη Χαμάς και χρησιμοποιήθηκαν ως διαπραγματευτικό χαρτί για την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων. Αυτό που είναι διαφορετικό αυτή τη φορά είναι πως είναι η πρώτη που η Χαμάς κρατά τόσο μεγάλο αριθμό ομήρων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άμαχοι. 

Ισραήλ: «Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Το Ισραήλ προς το παρόν δείχνει απρόθυμο να διαπραγματευτεί με τη Χαμάς, όμως το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ έχει αναθέσει σε έμπειρους διαμεσολαβητές καθήκοντα ενδιάμεσων. Σκοπός τους είναι να επιτύχουν να φέρουν σε διαπραγματεύσεις τη Χαμάς με το Ισραήλ για τη σύναψη εκεχειρίας και για πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων. 

Καταριανές πηγές σημειώνουν ότι «οι διαπραγματεύσεις γίνονται με τον συντονισμό των Ηνωμένων Πολιτειών από το Σαββατόβραδο και κινούνται σε θετική πορεία», παρότι οι Ισραηλινοί διαψεύδουν πως υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση- διαπραγμάτευση σε εξέλιξη.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top