Ισραήλ: «Η απάντησή μας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή»

Πλήρης πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας - Μετρούν νεκρούς Ευρώπη και ΗΠΑ

Η ανταπόκριση του δημοσιογράφου του Star από το Ισραήλ / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

«Βράζει» η Μέση Ανατολή τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την επίθεση των Παλαιστινίων στο Ισραήλ, το οποίο κλιμακώνει τα μέτρα του κατά της Λωρίδας της Γάζας, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να απειλεί ότι «η απάντηση του Ισραήλ θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή».

Το Star στο Ισραήλ: Μπαράζ επιθέσεων ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ

«Η απάντηση του Ισραήλ στην άνευ προηγουμένου επίθεση Παλαιστινίων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μιλούσε σε δημάρχους μεθοριακών πόλεων του νότιου Ισραήλ που επλήγησαν από την επίθεση, η οποία ξεκίνησε προχθές, Σάββατο, ανέφερε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες.

Πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας

Η Λωρίδα της Γάζας σε εμπόλεμη κατάσταση για ακόμη μια φορά / AP Photo (Hatem Ali)

Ισραήλ: Πλήρης πολιορκία στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ κλιμακώνει τα μέτρα του κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς, επιβάλλοντας στον θύλακα «πλήρη πολιορκία» στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ.

«Επιβάλλουμε πλήρη πολιορκία στη Γάζα», ανέφερε ο Γκαλάντ σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «αποκτηνωμένων ανθρώπων».

Παλαιστίνη

Οικογένειες θρηνούν τους νεκρούς τους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από αεροπορική επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ / Φωτογραφία AP (Fatima Shbair)

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν μέσα στη φτώχεια στη Λωρίδα της Γάζας, μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στην οποία το Ισραήλ έχει επιβάλει αυστηρό αποκλεισμό από το 2007.

Λωρίδα της Γάζας

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματα στη Λωρίδας της Γάζας είναι μωρά και παιδιά / Φωτογραφία AP (Fatima Shbair)

Ισραήλ: Αυξάνονται οι νεκροί από Ευρώπη και ΗΠΑ

Τουλάχιστον 10 Βρετανοί εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται στο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το BBC, επικαλούμενο επίσημη πηγή.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν σήμερα πως εννέα Αμερικανοί σκοτώθηκαν στο Ισραήλ και άλλοι πολίτες των ΗΠΑ αγνοούνται.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως υπάρχουν πολίτες των ΗΠΑ για τους οποίους δεν υπάρχουν πληροφορίες και εργαζόμαστε από κοινού με τις ισραηλινές αρχές προκειμένου να προσδιοριστεί το πού βρίσκονται», πρόσθεσε.

Μαχητές της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς σκότωσαν 700 Ισραηλινούς και απήγαγαν δεκάδες άλλους κατά την επίθεσή τους σε ισραηλινές πόλεις το Σάββατο, στην πιο φονική έφοδο στο ισραηλινό έδαφος μετά τις επιθέσεις της Αιγύπτου και της Συρίας στο Γιομ Κιπούρ πριν από 50 χρόνια. Το Ισραήλ απάντησε «σφυροκοπώντας» τη Γάζα, σκοτώνοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top