Το Star στο Ισραήλ: Μπαράζ επιθέσεων ανάμεσα σε Χαμάς και Ισραήλ

Πληροφορίες για 800 νεκρούς Ισραηλινούς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολεμικές επιχειρήσεις στο Ισραήλ, μετά την πυραυλική επίθεση της παλαιστινιακής Χαμάς τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Το Ισραήλ αντιπιτίθεται και επιβάλλει πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις του προετοιμάζονται και για χερσαία επιχείρηση. Όπως λένε Ισραηλινοί αξιωματούχοι, η χώρα βιώνει τη δική της «11η Σεπτεμβρίου». 

Αμβούργο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο από την απειλή σε αεροπλάνο από το Ιράν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του απεστελμένου του Star στο Ισραήλ, Άρη Λάμπου, η κατάσταση βρίσκεται «στο κόκκινο» καθώς από το βράδυ της Κυριακής υπάρχει μπαράζ επιθέσεων με ρουκέτες και από τις δύο πλευρές. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πάνω από 800 νεκροί Ισραηλινοί ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post. Την ίδια στιγμή αυξάνεται και ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ο οποίος ως τώρα φέρεται να είναι 560.

Τουλάχιστον 8 Γάλλοι αγνοούνται, έχουν σκοτωθεί ή είναι όμηροι της Χαμάς

«Τουλάχιστον οκτώ Γάλλοι είναι είτε αγνοούμενοι είτε νεκροί ή έχουν συλληφθεί όμηροι από τη Χαμάς», διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο βουλευτής των Γάλλων του εξωτερικού Μεγιέρ Χαμπίμπ, του οποίου η εκλογική περιφέρεια περιλαμβάνει το Ισραήλ.

Ανάμεσά τους, ο 26χρονος Αβιντάν Τ., ένας νεαρός Γάλλος από το Μπορντό (νοτιοδυτικά) που ζει στο Ισραήλ και κρατείται όμηρος από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Μόλις μίλησα εκτενώς με τον πατέρα του, έναν γιατρό: μόλις μου επιβεβαίωσε, όπως φοβόμασταν, ότι ο Αβιντάν (...) είναι πράγματι όμηρος της Χαμάς», έγραψε ο βουλευτής στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Την Κυριακή ο Χαμπίμπ ανέφερε ότι ο Αβιντάν «πιθανότατα έχει απαχθεί στο νότιο Ισραήλ από την Χαμάς» ενώ συμμετείχε σε ρέιβ πάρτι κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, που στόχευσαν οι ένοπλοι της οργάνωσης. Έως και 250 άτομα που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ σκοτώθηκαν.

Η Γαλλία ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι μια Γαλλίδα σκοτώθηκε στο Ισραήλ από την επίθεση της Χαμάς και διευκρίνισε ότι αρκετοί υπήκοοι δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top