Ισραήλ: Αγωνία για τους αιχμαλώτους - Οι δραματικές εκκλήσεις των γονιών

«Μας πήραν τηλέφωνο από τη Χαμάς, ακούγαμε ουρλιαχτά»

Ο πόλεμος στο Ισραήλ συνεχίζει να μαίνεται με χιλιάδες ανθρώπους να χάνουν άδικα τη ζωή τους, ενώ και όσοι μένουν πίσω αιχμάλωτοι υπόκεινται σε ατελείωτα βασανιστήρια.

Κωδικός «Επισκέπτης»: Πώς η Χαμάς παραπλάνησε το Ισραήλ 

Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι άμαχοι ζουν τον απόλυτο εφιάλτη, μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Ανάμεσα στα σοκαριστικά βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου είναι αυτό της 25χρονης Νόα Αργκαμανί που απήγαγαν τρομοκράτες της Χαμάς, ενώ βρισκόταν στο φεστιβάλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.

Ισραήλ: Η τραγική ιστορία της Shani - Περιέφεραν το πτώμα της ως τρόπαιο

Ισραήλ: Αγωνία για τους αιχμαλώτους από το φεστιβάλ

Η 25χρονη Νόα Αργκαμανί βρισκόταν στο φεστιβάλ, όταν έγινε η επίθεση. Σε βίντεο φαίνεται να έχει απαχθεί από τρομοκράτες της Χαμάς 

Η 25χρονη φαίνεται να φωνάζει και να εκλιπαρεί για τη ζωή της και στη συνέχεια απομακρύνεται με μια μοτοσικλέτα, την οποία οδηγεί ένοπλο μέλος της Χαμάς. Ο πατέρας της έμαθε για την απαγωγή της μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, αγωνιά και ο σπαραγμός του «ραγίζει» καρδιές.

«Τι μπορώ να πω; Όλη μου τη ζωή, από τότε που γεννήθηκε έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να την προστατέψω, να την αγκαλιάζω, να τη στηρίζω και να την αγαπώ. Tώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για να την ενθαρρύνω, δεν μπορώ να πω τίποτα...Nόα κάνε κουράγιο. Είδα το αγόρι της... Τι δύσκολες μέρες...», είπε συντετριμμένος.

Ισραήλ: Απεγνωσμένες εκκλήσεις για τους αιχμαλώτους

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η Νόα. Οι αδίστακτοι τρομοκράτες της Χαμάς έχουν απαγάγει εκατοντάδες ανθρώπους, με τις οικογένειές τους να απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις στα μέσα ενημέρωσης. Η Αχούβα ψάχνει την κόρη της που και εκείνη είχε πάει στο μοιραίο φεστιβάλ.

«Με πήραν τηλέφωνο από τη Χαμάς στα αραβικά και μου είπαν ότι η κόρη μου είναι μαζί τους και άκουγα ουρλιαχτά. Δεν ξέρω ποιο πλάσμα μπορεί να το κάνει αυτό. Αν έχετε την κόρη μου σας ζητώ να θυμηθείτε πώς είναι να είσαι άνθρωπος, δεν είμαστε ζώα», δήλωσε η απεγνωσμένη μητέρα.

Ισραήλ: Αιχμάλωτη της Χαμάς

Την ίδια ώρα, η Μίχαελ Κοέν αναζητά την πεθερά της, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το πρωί του Σαββάτου.

«Aπό τις 09:20 το πρωί (του Σαββάτου) χάσαμε κάθε επαφή μαζί της. Ελπίζουμε να έχει κλειδώσει τον εαυτό της σε ένα ασφαλεές δωμάτιο. Αφήστε την Άντα να γυρίσει πίσω σε εμάς, αφήστε όλα τα μωρά, όλο τον μεγάλο κόσμο. Δεν είναι μέρος της πολιτικής αυτό, δεν είναι μέρος του κανόνα».

Παλαιστίνιοι σπαράζουν πάνω από τα πτώματα των δικών τους ανθρώπων

Ανατριχιαστικοί είναι οι σπαραγμοί των Παλαιστίνιων που αντικρίζουν τα νεκρά πτώματα των δικών τους ανθρώπων να στιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο σε μια καρότσα φορτηγού.

«Αυτό που συμβαίνει στους ανθρώπους της Γάζας είναι άδικο από τον Θεό. Είναι άδικο, νέοι άνδρες και οι γιοι τους πέθαναν. Είναι άδικο όλο αυτό!», δήλωσε Παλαιστίνια με δάκρυα στα μάτια.

Αγνοούμενη στο Ισραήλ, μετά την επίθεση της Χαμάς

«Έχει πεθάνει όλη μου η οικογένεια. Όλη η οικογένεια, 14 άνθρωποι, είναι πεθαμένοι κάτω από τα ερείπια. Βγάλαμε τους 12, αλλά υπάρχουν άλλοι  δύο που βρίσκονται από κάτω», δήλωσε άλλη γυναίκα από την πολύπαθη Παλαιστίνη.

Η Λωρίδα της Γάζας έχει μετατραπεί σε βομβαρδισμένο τοπίο. Κάτοικοι προσπαθούν να βρουν επιζώντες από τα ερείπια που πλάκωσαν χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top