Κωδικός «Επισκέπτης»: Πώς η Χαμάς παραπλάνησε το Ισραήλ 

Ο «άνθρωπος σκιά» που κρύβεται πίσω από τις επιθέσεις  

Εδώ και δυο χρόνια, η Χαμάς με τις πλάτες του Ιράν και σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ: προετοίμαζε την επίθεση του Σαββάτου, χωρίς το Ισραήλ να έχει πάρει είδηση το παραμικρό! Αυτό μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα, παρουσιάζοντας ως εγκέφαλο της επιχείρησης τον λεγόμενο «επισκέπτη της Χαμάς». Τον άνθρωπο που έριξε τον σπόρο της τζιχάντ στη Γάζα, με καταστροφικές συνέπειες. 

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ: Αγωνία για τις επιθέσεις αλλά και οργή

Πώς παραπλάνησε η Χαμάς το Ισραήλ

Πώς παραπλάνησε η Χαμάς το Ισραήλ  

Ποιος είναι ο «επισκέπτης» της Χαμάς  

Πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ντέιφ, ο οποίος ακούγεται να λέει ευρισκόμενος σε… σκιά:  «Καλώ όλον τον κόσμο και τους ελεύθερους άνδρες και γυναίκες που δεν μπορούν να πάρουν μέρος στην επιχείρηση, να οργανώσουν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης». 

Έχουμε ακούσει τη φωνή του, δεν έχουμε όμως δει πλάνο του. Μόνο η φωτογραφία υπάρχει, του Μοχάμεντ Ντέιφ,    
«Σηκώστε το πανό της ελευθερίας για την Παλαιστίνη και το τέμενος Αλ Ακσά» ακούγεται επίσης να λέει σε μήνυμά του.  

Βίντεο ντοκουμέντο: Το Star στην πόλη Ασντόντ που έπληξαν ρουκέτες

Τον αποκαλούν «επισκέπτη», επειδή κάθε βράδυ μένει σε διαφορετικό σπίτι, ώστε να μην γίνει αντιληπτός από τις Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες. 

«Δεν κατάφεραν να δολοφονήσουν τον Μοχάμεντ Ντέιφ 7 φορές, αλλά σκότωσαν τη γυναίκα του και τον 7χρονο γιο του και είναι αυτός που βασικά ενορχηστρώνει όλο αυτό το πράγμα, δεν έχει τίποτα να χάσει» ανέφερε Άραβας σε ανάρτησή του.

Η ανάρτηση για το ποιος είναι ο Μοχάμεντ Ντίεφ    

Η ανάρτηση για το ποιος είναι ο Μοχάμεντ Ντίεφ  

Διεθνής ΜΜΕ: Έτσι παραπλάνησε η Χαμάς το Ισραήλ 

Στο παρελθόν ο Μοχάμεντ Ντέιφ κατασκεύαζε βόμβες, ενώ κατά τα διεθνή μέσα, είναι ο «εγκέφαλος»  του σχεδίου για το αιματοκύλισμα του Νοτιου Ισραηλ:  Άνδρες που πήγαιναν τα πρωινά στη Γάζα υποτίθεται για να δουλέψουν, τελικά άνοιγαν τούνελ και μετέφεραν σε κομμάτια τις ρουκέτες που εκτόξευσαν το Σάββατο. Αντί για χειρωνακτική εργασία, αποδεικνύεται ότι εκπαιδεύονταν σε μυστικά στρατόπεδα! 

«Μας έκαναν να πιστέψουμε ότι ήθελαν χρήματα, όμως όλο αυτό το διάστημα εκπαιδεύονταν με ασκήσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού Στρατού Nir Dinar. 

Κατά τη Wall Street Journal, Ιράν και Χαμάς σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ, προετοίμασαν το τελικό στάδιο της επίθεσης τον Αύγουστο, σε μυστικές συναντήσεις που έγιναν στη Βηρυτό.

Ισραήλ: Ένταση και στα σύνορα με Λίβανο – Δύο νεκροί σε επεισόδιο    

Ο «αιφνιδιασμός» του Ισραήλ και ο ρόλος του Ιράν 

Ωστόσο, εδώ προκύπτει το εξής εύλογο ερώτημα, όπως ανέφερε η Κατερίνα Τσαμούρη, στο ρεπορτάζ της για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star: Πώς γίνεται δύο χρόνια να προετοίμαζε η Χαμάς την επίθεση και αυτό να πέρασε κάτω από τα "ραντάρ" του Ισραήλ;».   

«Σίγουρα υπήρχε μια αδυναμία να αξιολογηθούν ενδείξεις που θα μάθουμε αργότερα ότι υπήρχαν και σίγουρα ρόλο έπαιξε η πολιτική αστάθεια στο Ισραήλ. Δε σημαίνει ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Όλο το σύστημα ήταν σε κακή  κατάσταση» επισημαίνει στο ρεπορτάζ του Star o  Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Υφαντής.     

Ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός,  Τζακ Κιν, σε δήλωσή του στο Fox News είναι κατηγορηματικός: «To Iράν είναι πίσω από αυτό. Σημείωσαν μια στρατηγική νίκη. Ποια είναι αυτή η νίκη τους; Να μετατρέψουν σε κανονικότητα τη σχέση τους με την Σαουδική Αραβία και το Ισραήλ να είναι σε αναμονή».
          
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top