Ισραήλ: Ένταση και στα σύνορα με Λίβανο – Δύο νεκροί σε επεισόδιο    

Πληθαίνουν οι ανησυχίες και για νέο μέτωπο μετά τη Λωρίδα της Γάζας 

Ισραηλινοί στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από ελικόπτερα, σκότωσαν τουλάχιστον δύο ενόπλους οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα από το έδαφος του Λιβάνου σήμερα, ανακοίνωσε ο στρατός, σε μια ένδειξη ενός πιθανού νέου μετώπου, τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις μάχονται με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 650 συνολικά οι νεκροί

Ένας ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού Al Manar TV, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι ακούγονταν πυρά και εκρήξεις στα νότια σύνορα του Λιβάνου με τον Ισράηλ.

Σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου: Συγκέντρωση στρατευμάτων εκατέρωθεν

Σύνορα Ισραήλ - Λιβάνου: Συγκέντρωση στρατευμάτων εκατέρωθεν  

Ένα στέλεχος της Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η σιιτική οργάνωση δεν έχει οργανώσει κάποια επιχείρηση εντός του Ισραήλ. 

Ισραήλ: Ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι οι στρατιώτες «σκότωσαν έναν αριθμό ένοπλων υπόπτων που διείσδυσαν στο έδαφος του Ισραήλ από το έδαφος του Λιβάνου» και «στρατιωτικά ελικόπτερα πλήττουν αυτή τη στιγμή τη ζώνη αυτή». 

Λίβανος: Κυανόκρανοι του ΟΗΕ αναπτύσσονται στα σύνορα με το Ισραήλ

Λίβανος: Κυανόκρανοι του ΟΗΕ αναπτύσσονται στα σύνορα με το Ισραήλ 

Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην Ανταμίτ, απέναντι από τις μεθοριακές λιβανέζικες πόλεις Αάλμα Ελ Σαμπ και Ζαχάτζρα. 

Ένας εκπρόσωπος της ειρηνευτικής αποστολής του ΟΗΕ στον Λίβανο είπε ότι είναι ενήμερος για ένα επεισόδιο στα νότια σύνορα αλλά δεν διέθετε περισσότερες πληροφορίες. Ο στρατός του Λιβάνου δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο προς το παρόν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top