Ισραήλ: Ετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στη Γάζα

Πάνω από 600 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Το Ισραήλ φέρεται να προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η επιχείρηση για την απελευθέρωση ομήρων και την «εξόντωση» των μαχητών της Χαμάς που εξακολουθούν να βρίσκονται στο ισραηλινό έδαφος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) ανακατέλαβαν τοποθεσίες, εκτός από 8 σημεία που κατείχε η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς και κάνουν επιχειρήσεις από σπίτι σε σπίτι για τυχόν ενόπλους.

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 480 νεκροί μετά την επίθεση της Χαμάς

Η προσοχή έχει στραφεί και στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ όπου βρίσκονται μαχητές της Χεζμπολάχ. Νωρίς το πρωί εκτοξεύτηκαν ρουκέτες στο Ισραήλ από το νότιο Λίβανο.

Σε πάνω από 350 νεκρούς στο έδαφος του Ισραήλ και περίπου 313 νεκρούς στη Λωρίδα της Γάζας ανέρχεται ο μέχρι τώρα απολογισμός των θυμάτων.

Το Ισραήλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, με δεκάδες ανθρώπους να αγνοούνται και να πιστεύεται ότι είναι όμηροι μέσα στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας. Ένα κέντρο αγνοουμένων έχει δημιουργηθεί κοντά στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top