Βίντεο ντοκουμέντο: Το Star στην πόλη Ασντόντ που έπληξαν ρουκέτες

Απειλεί η Χαμάς: «Θα εκτελούμε ομήρους όσο βομβαρδίζετε τη Γάζα»        

Ο απεσταλμένος του Star Άρης Λάμπος, εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την επίθεση με ρουκέτες στην πόλη Ασντόντ στο Ισραήλ

Από τις σφοδρές επιθέσεις της Χαμάς δε γλίτωσε ούτε η πόλη Ασντόντ στο Ισραήλ.  Ο απεσταλμένος του Star Άρης Λάμπος, εξασφάλισε βίντεο ντοκουμέντο λίγο μετά την επίθεση με ρουκέτες. Αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, τζαμαρίες σπιτιών έγιναν  κομμάτια και δύο πολίτες που περνούσαν με τα οχήματά τους εκείνη την ώρα τραυματίστηκαν. 

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ: Αγωνία για τις επιθέσεις αλλά και οργή

Κόβει την ανάσα βίντεο ντοκουμέντο του Star, τη στιγμή που ρουκέτες πλήττουν την πόλη Ασντόντ. Οι εικόνες απόκοσμες: συνεχείς βομβαρδισμοί, καμμένα αυτοκίνητα. Παντού ακούγονται οι σειρήνες του πολέμου, ενώ η πόλη έχει βυθιστεί στον καπνό και τις φωτιές.

Ισραήλ: Η τραγική ιστορία της Shani - Περιέφεραν το πτώμα της ως τρόπαιο

Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση στο Ισραήλ

Η σφοδρή έκρηξη έσκαψε κυριολεκτικά τρύπες στην άσφαλτο, ενώ διέλυσε τα παρακείμενα φανάρια. Θραύσματα από τις ρουκέτες της Χαμάς έφθασαν μέχρι τις τζαμαρίες των κοντινών σπιτιών.

Ισραήλ: Επίθεση στην πόλη Ασντόντ

Απειλεί η Χαμάς: «Θα εκτελούμε ομήρους όσο βομβαρδίζετε τη Γάζα»        

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς απείλησε σήμερα ότι θα αρχίσει να εκτελεί αιχμάλωτους Ισραηλινούς πολίτες σε απάντηση για τυχόν νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε κατοικίες στη Γάζα, χωρίς προειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Άμπου Ομπάιντα είπε ότι οι μαχητές της δρουν με βάση τις ισλαμικές επιταγές, φροντίζοντας οι Ισραηλινοί αιχμάλωτοι να παραμείνουν σώοι και ασφαλείς. Επέρριψε την ευθύνη για τις πιθανές εκτελέσεις στο Ισραήλ, επειδή εντείνει τους βομβαρδισμούς και σκοτώνει αμάχους μέσα στα σπίτια τους με αεροπορικά πλήγματα, χωρίς καμία προειδοποίηση. 

Ισραήλ: Νέο σφυροκόπημα στη Γάζα - Σειρήνες πολέμου στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ διέταξε σήμερα ολικό αποκλεισμο της Γάζας, καθως συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις εκατέρωθεν. Οι πολεμικές επιχειρήσεις είναι σε πλήρη εξέλιξη και οι εκατονταδες χιλιάδες Ισραηλινοί έφεδροι βρίσκονται με τα όπλα ανα χείρας, μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς. Εκατοντάδες είναι οι νεκροί και από τις δυο πλευρές.

Στα σύνορα Γάζας - Ισραήλ το συνεργείο του NBC έτρεχε να καλυφθεί μετά τη ρήψη ρουκετών. Οι πύραυλοι σφύριζαν πάνω από τα κεφάλια τους. Στην ίδια θέση και οι απεσταλμενοι του CNN

Η πολεμικη μηχανή του Ισραήλ είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Στρατός και αστυνομία παάνε πόρτα πόρτα για να εντοπίσουν και να εξουδετερώσουν τους ενόπλους της Χαμάς που πατούν ακομα σε ισραηλινό έδαφος. Συνεχίζονται μεμονωμένες συγκρούσεις. 

Θρήνος για τους άμαχους νεκρούς στην Παλαιστίνη

Ο άμαχος πληθυσμός στη Λωρίζα της Γάζας πληρώνει για μια ακόμα φορά το τίμημα του πολέμου / AP Photo (Hatem Ali)

Μετά την ολοκληρωτική πολιορκία της Γάζας και την ενίσχυση των συνόρων του Ισραήλ στα βόρεια, καθώς φοβούνται διείσδυση από τον Λίβανο και στη Δυτική Όχθη, κινητοποιούνται σε διαφορετικές τοποθεσίες 300 χιλιαδες εφεδροι, αριθμος ρεκορ. Ετοιμάζονται για μαζική επίεση. 

Μέχρι στιγμής το Ισραήλ μετρά τουλάχιστον 700 νεκρούς και 2.300 τραυματίες.Οι πολίτες τρέχουν στα οργανωμενα καταφύγιαά τους για να σωθούν, την ώρα που χτυπουύν οι ρουκέτες της Χαμάς.

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τις εξελίξεις στην εμπόλεμη ζώνη

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν τον θάνατο του διοικητή Roi Levi, που ήταν γνωστός και ως το «φάντασμα». Ο Levi ήταν επικεφαλής μιας επίλεκτης μονάδας και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μαχών με ενόπλους της Χαμάς στα σύνορα με τη Γάζα.

Στην αντίπερα όχθη τουλάχιστον 560 οι νεκροί. Οι άμαχοι στη Γάζα είναι παγιδευμένοι. Εκατοντάδες έχουν πέσει θύματα των βομβαρδισμών, αφού όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός η Χαμάς τους χρησιμοποιεί ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top