To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ: Αγωνία για τις επιθέσεις αλλά και οργή

Οι συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε ο Άρης Λάμπος στο Ισραήλ 

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς που έφερε το αιματοκύλισμα περιγράφεται ως η χειρότερη στην ιστορία του Ισραήλ.  Ο απεσταλμένος του Star στο Ισραήλ  Άρης Λάμπος καταγράφει από τις πληγωμένες πόλεις καρέ καρέ τις εικόνες του χάους, για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα. Τραυματισμένοι και σοκαρισμένοι πολίτες ζουν τον απόλυτο τρόμο μέσα στα καταφύγια.   

Ισραήλ: Η τραγική ιστορία της Shani - Περιέφεραν το πτώμα της ως τρόπαιο

Ό δημοσιογράφος του Star μετέδωσε τις εικόνες φόβου των κατοίκων κάθε φορά που έπεφτε μία ρουκέτα   

Tο Star  στο Ισραήλ: «Άκουσα ένα...  μπαμ, έπεσε σκοτάδι παντού» 

Όπως όταν μία από τις ρουκέτες έπεσε στην περιοχή Φλορεντίν στο κέντρο του Τελ Αβίβ,  διαλύοντας δύο σπίτια. 

 

Τελ Αβίβ: Συντρίμμια από τις επιθέσεις

Τελ Αβίβ: Συντρίμμια από τις επιθέσεις  

Ένας κάτοικος βρισκόταν μέσα εκείνη τη στιγμή και περιγράφει στο Star την προσπάθειά του να βγει μέσα από τα συντρίμμια.  «Ακούσαμε τη σειρήνα,  προσπάθησα να κρυφτώ,  ήμουν μόνος στο σπίτι η τηλεόραση ήταν ανοιχτή ξαφνικά άκουσα ένα μπουμ... έπεσε σκοτάδι παντού...» δηλώνει σοκαρισμένος στην κάμερα του Star.   

Τελ Αβίβ: Άκουσα ένα μπαμ και έπεσε σκοτάδι

Τελ Αβίβ:« Άκουσα ένα μπαμ και έπεσε σκοτάδι»  

«Χτύπησα το πόδι μου στην προσπάθειά μου να βγω έξω. Πάλεψα να βγω και ξαφνικά ήρθε ασθενοφόρο και με πήγε στο νοσοκομείο. Έχασα τα πάντα, τώρα μένω με την φίλη μου» δηλώνει ο κάτοικος του Τελ Αβίβ Ρόαν.   

«Τον βοηθώ με ό,τι μπορώ.  Προσπάθησα να βγάλω λεφτά για να έχουμε για φαγητό και να επιβιώσουμε αλλά η τράπεζα είναι κλειστή και δεν ξέρω μέχρι πότε. Και δεν έχουμε τίποτα» δηλώνει η φίλη του Έλα Βίτσμουντ η οποία τον φιλοξενεί, η οποία εξομολογείται: «Φοβάμαι πάρα πάρα πολύ». 

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα στην ελληνική στο ΥΠΕΞ 

Ισραήλ: Εφιάλτης δίχως τέλος από τις επιθέσεις της Χαμάς στις πόλεις με ρουκέτες 

Η Χαμάς συνεχίζει να επιτίθεται στον αστικό ιστό των μεγάλων πόλεων του Ισραήλ. Η κάμερα του σταρ στο Τελ Αβίβ καταγράφει τα διαλυμένα κτήρια  και τον τρόμο. Έναν εφιάλτη δίχως τέλος. 

Η κάμερα του Star κατέγραψε τα συνεργεία που προσπαθούσαν να απομακρύνουν τα συντρίμμια από μια πολυκατοικία που έχει διαλυθεί, καθώς έπεσαν πάνω της ρουκέτες της Χαμάς. Ευτυχώς, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής δεν τραυματίστηκε κανείς,  καθώς είχαν προλάβει να φύγουν για τα καταφύγια. 

Εικόνα χάους στο Ισραήλ: Πάνω από 1.000 οι νεκροί

Από το ωστικό κύμα οι τζαμαρίες των παρακείμενων καταστημάτων έχουν διαλυθεί και ραγίσει. 

Το Star στα υπόγεια καταφύyια του Τελ Αβίβ

Μια υπόγεια «πόλη» κάτω από το Τελ Αβίβ προστατεύει τους κατοίκους του κάθε φορά που ηχούν οι σειρήνες.

Όπως μετέδωσε ο Α. Λάμπος, εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στα 150 μέτρα από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν.  Τόσο το συγκεκριμένο κτίριο όσο και τα περισσότερα στο Τελ Αβίβ έχουν υπόγεια καταφύγια. Ο ίδιος βρέθηκε στο καταφύγιο όπου πήγαν οι περισσότεροι από τους επισκέπτες του ξενοδοχείου,  την ώρα που άκουσαν τις σειρήνες. 

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ

To Star στα καταφύγια του Τελ Αβίβ   

Το καταφύγιο έχει μία πολύ βαριά μεταλλική πόρτα για ασφάλεια και όπως δηλώνει υπάλληλος του ξενοδοχείου σε αυτό υπάρχει ό,τι χρειαστεί σε περίπτωση βομβαρδισμού; 

Όσον αφορά το πόσοι άνθρωποι βρισκόντουσαν στο ξενοδοχείο την ημέρα των επιθέσεων απαντά: « 50-60 άτομα περίπου…Ήταν εδώ,  τους δώσαμε νερό και φαγητό...». 

Η Γκίλη είναι η υπεύθυνη του ξενοδοχείου η οποία σε περίπτωση που προκύψει έκτακτη ανάγκη θα οδηγήσει όλους τους επισκέπτες στα καταφύγια.  Το καταφύγιο προσφέρει ό,τι μπορούν να χρειαστούν οι άνθρωποι οι οποίοι θα βρίσκονται εκεί, όπως  ηλεκτρισμό, τουαλέτες, νερά.  

«H Χαμάς κάνει χειρότερα από τους ναζί»  

Συγκλονίζει η μαρτυρία της ιδιοκτήτριας γκαλερί Χίλντα Αμπράμοβιτς. Έχοντας επιβιώσει  από τις ναζιστικές διώξεις, περιγράφει στο Star και τον Άρη Λάμπο τις θηριωδίες της Χαμάς:  

Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: Χειρότερη και από τους Ναζί η Χαμάς 

Επιζήσασα Ολοκαυτώματος: Χειρότερη και από τους Ναζί η Χαμάς

«Είναι φριχτό, φριχτό...Είμαι 84 ετών. Επιβίωσα από το Ολοκαύτωμα. Ήμουν μικρό παιδί και δεν είχε συμβεί αυτό που συνέβη τώρα για τα παιδιά και τις μητέρες και όλους τους ανθρώπους. Η Χαμάς σκοτώνει παιδιά... Ο εγγονός μου είναι στον στρατό, φοβάμαι πάρα πάρα πολύ. Είμαστε  εδώ 60 χρόνια δεν συνέβη ποτέ ξανά κάτι τέτοιο».

Ήχησαν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ 

Η κίνηση στους δρόμους της Ιερουσαλήμ είναι πολύ περιορισμένη ο περισσότερος κόσμος κάθεται στο σπίτι. Νωρίτερα όπως μας είπαν άκουσαν σειρήνες και εκρήξεις στο βάθος δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν ήταν κτήρια που υπέστησαν ζημιές ή ρουκέτες της Χαμάς που αναχαιτίστηκαν από τον σιδερένιο θόλο. 

Ο αρχαιολογικός χώρος υπό φυσιολογικές συνθήκες όπως λένε οι κάτοικοι θα ήταν γεμάτος από ζωή. Ωστόσο, σήμερα είναι σχεδόν άδειος. Οι περισσότεροι όπως λένε παραμένουν στα σπίτια τους επειδή φοβούνται τις πυραυλικές επιθέσεις. 

Ιερουσαλήμ: Ερημιά στον αρχαιολογικό χώρο

Ιερουσαλήμ: Ερημιά στον αρχαιολογικό χώρο 

Μανιασμένη έριδα για το τέμενος Αλ Ακσά 

Το τέμενος Αλ Ακσά με τον χρυσό τρούλο βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, σε έναν λόφο που είναι γνωστός ως το «όρος του Ναού». Πρόκειται για έναν από τους πιο ιερούς τόπους για τους απανταχού Μουσουλμάνους. 

Τέμενος Αλ Ακσά: Η μανιασμένη έριδα

Τέμενος Αλ Ακσά: Η μανιασμένη έριδα 

«Είναι η διαμάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Οικογένειες που ξέρω έχουν αδέλφια που δολοφονήθηκαν. Είναι φριχτό, ήρθαν και σκότωσαν...Πήγαν στα κρεβάτια τους και τους πυροβόλησαν. Πρέπει να πούμε όχι σε αυτό» δηλώνει κάτοικος της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ.

Ισοπεδώνουν τη Γάζα οι ισραηλινοί 

Όπως επίσης μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση ο Α. Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, οι επιθέσεις στο Τελ Αβίβ έγιναν στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, «Φαντασθείτε να δεχθεί ρουκέτα η πλατεία της Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας». 

Ισραήλ: Ισοπεδώνουν τη Γάζα μετά τις επιθέσεις

Ισραήλ: Ισοπεδώνουν τη Γάζα μετά τις επιθέσεις 

Όπως συμπλήρωσε, αυτή την ώρα φαίνεται να έχει ξεκινήσει η μεγάλη επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Τι μετέδωσε live ο Άρης Λάμπος από το Τελ Αβίβ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Η εξήγηση που δίνεται για τον αιφνιδιασμό ήταν ότι η προσοχή ήταν συγκεντρωμένη στη Δυτική Όχθη και όχι στη Λωρίδα της Γάζας.

Ανησυχία προκαλεί επίσης στο Ισραήλ το ενδεχόμενο να ανοίξει και το βόρειο μέτωπο, στα σύνορα με τον Λίβανο, με συνδυασμένες επιθέσεις της «αδελφής» της Χαμάς, Χεζμπολάχ.

Ισραήλ: Ένταση και στα σύνορα με Λίβανο – Δύο νεκροί σε επεισόδιο

   
            
    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top