Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα στην ελληνική στο ΥΠΕΞ 

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ

σημαίες Ισραήλ Ελλάδας ΥΠΕΞ

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα σε αυτήν της Ελλάδας αλλά και της σημαίας της ΕΕ στην πρόσοψη του νεοκλασικού κτιρίου του Υπουργείου Εξωτερικών στη Βασιλίσσης Σοφίας, ως ένδειξη συμπαράστασης της Αθήνας στο Τελ Αβίβ, μετά το μπαράζ σοκαριστικών επιθέσεων που οργάνωσε η Χαμάς από τη Λωρίδα της Γάζας ακόμα και κατά ανύποπτων πολιτών.

Η σημαία του Ισραήλ κυματίζει δίπλα στην ελληνική στο Υπουργείο Εξωτερικών

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πάνω από 650 συνολικά οι νεκροί       

«Η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ που έχει δικαίωμα άμυνας απέναντι σε αυτές τις απάνθρωπες πράξεις» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του στην ΕΡΤ κατά τη συμμετοχή του στην Υπουργική Σύνοδο ΕΕ - Συμβουλίου Συνεργασίας Κόλπου που πραγματοποιείται σήμερα στο Μουσκάτ.

Δένδιας για Ισραήλ: Η Ελλάδα καταδικάζει τις επιθέσεις κατά των αμάχων

Όπως επεσήμανε, η Σύνοδος πραγματοποιείται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, «όπως διαμορφώνονται μετά την τρομοκρατική επίθεση που έγινε από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Μία επίθεση, η οποία δεν συνιστά μόνο μια βίαιη παρέμβαση σε κυριαρχία κράτους, συνιστά και μία απολύτως αποτροπιαστική ενέργεια, με βάση τα όσα έχουμε δει, κατά των βασικών αρχών του ανθρωπισμού».

Λωρίδα της Γάζας: Η ΕΕ κόβει όλα τα κονδύλια για την Παλαιστίνη 

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι στο πλαίσιο της Συνόδου με τους ομολόγους του από τις χώρες του Κόλπου, καθώς επίσης και τους ομολόγους του από την Ευρωπαϊκή Ένωση, «θα προσπαθήσουμε να βρούμε τους δρόμους εκείνους έτσι ώστε να σταματήσει η κατάσταση η οποία διαμορφώνεται».

«Το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω της πρεσβείας και του γενικού προξενείου, μεριμνά έτσι ώστε οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στο Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια», ανέφερε και πρόσθεσε:

Στην Αθήνα οι πρώτοι Έλληνες από το Ισραήλ - «Μπήκαμε σε bomb room»

«Ήδη χθές 90 άτομα επέστρεψαν και οι υπόλοιποι οι οποίοι παραμένουν, θα επιστρέψουν το αμέσως επόμενο διάστημα. Η ελληνική πολιτεία θα σταθεί δίπλα στους ανθρώπους για να μπορέσουν με ασφάλεια να επαναπατριστούν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top