F -16 των ΗΠΑ κατέρριψε drone της Τουρκίας στη Συρία! 

Ένταση στις σχέσεις Ουάσιγκτον – Άγκυρας μετά την κατάρριψη – «μήνυμα»    

Υψηλή ένταση καταγράφεται στις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας με αφορμή την χθεσινή κατάρριψη τουρκικού drone από αμερικανικό μαχητικό στη Συρία.

Μενέντεζ: Ολομέτωπη επίθεση στην Τουρκία 

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Star στις ΗΠΑ Δημήτρης Σουλτογιάννης, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό μεταξύ των δυο Νατοϊκών συμμάχων όταν τουρκικό drone πλησίασε σε απόσταση λιγότερη των 500 μέτρων το αμερικανικό μαχητικό, το οποίο θεώρησε ότι απειλείται και κατέρριψε το drone. 

Συρία: Το τουρκικό drone στο έδαφος  μετά την κατάρριψη από F - 16 των ΗΠΑ

Συρία: Το τουρκικό drone στο έδαφος  μετά την κατάρριψη από F - 16 των ΗΠΑ

Το περιστατικό συνέβη ενώ οι Τούρκοι επιχειρούσαν κατά στόχων Κούρδων μαχητών στην περιοχή.

PKK: Μαζικές συλλήψεις στην Τουρκία μετά την τρομοκρατική επίθεση

 Όπως ήταν αναμενόμενο το επεισόδιο προκάλεσε διπλωματικές εξελίξεις με τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν να συνομιλεί τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογο του Γιασάρ Γκιουλέρ, αλλά και τους δύο Αρχηγούς  των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε επικοινωνία, με την Άγκυρα πάντως να αρνείται ότι το drone ανήκει στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. 

Η Ουάσιγκτον από την πλευρά της καλεί για αποκλιμάκωση. Το ενδιαφέρον πλέον είναι το πώς θα αντιδράσει ο Ερντογάν καθώς η σχέση των δυο χωρών περνά κρίση.

Τουρκία: Το PKK ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα

Άλλωστε, σύμφωνα με διπλωματικούς και αμυντικούς παρατηρητές οι ΗΠΑ έστειλαν μήνυμα με την κατάρριψη προς την Τουρκία να σταματήσει τους βομβαρδισμούς των στρατηγικών συμμάχων της στη Συρία Κούρδων, με άλλοθι την τρομοκρατική ενέργεια στην Άγκυρα, την ευθύνη της οποίας φέρεται να ανέλαβε το PKK.           

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top