Ισραήλ: Αποκαλύφθηκε νέα φρίκη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά με πτώματα παιδιών

Ξεκληρίσθηκαν οικογένειες από τη Χαμάς 

Ισραήλ: Εικόνες φρίκης στο κιμπούτς Κφαρ Αζά μετά την επίθεση της Χαμάς (video AP) 

Πτώματα Ισραηλινών κατοίκων και μαχητών της Χαμάς κείτονταν στο έδαφος στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανάμεσα σε καμένα σπίτια, διαλυμένα έπιπλα και πυρπολημένα αυτοκίνητα, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς.

Ισραήλ: Το χρονικό της φρίκης στο φεστιβάλ Supernova

Οι ισραηλινές δυνάμεις άμυνας (IDF) έδωσαν σήμερα πρόσβαση σε εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης στην περιοχή, μια από τις χειρότερο πληγείσες όταν μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας.

Η δυσοσμία από τα πτώματα ήταν χαρακτηριστική ενώ οι δημοσιογράφοι περιδιάβαιναν τους δρόμους του κιμπούτς. «Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στις κρεβατοκάμαρές τους, στα δωμάτια προστασίας, και πώς ο τρομοκράτης τους σκοτώνει. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι μακελειό, είναι τρομοκρατική ενέργεια», δήλωσε ο Ισραηλινός υποστράτηγος Ιτάι Βερούβ.

Περισσυλογή πτωμάτων στο κιμπούτς Κφα Αζάρ στο Ισραήλ μετά τις θηριωδίες της Χαμάς

Περισσυλογή πτωμάτων στο κιμπούτς Κφα Αζάρ στο Ισραήλ μετά τις θηριωδίες της Χαμάς (AP Images) 

«Είναι κάτι που δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και αλλού. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη σύγχρονη ιστορία».

Έξω από ένα από τα μικρά σπίτια του κιμπούτς, το πτώμα ενός κατοίκου ήταν καλυμμένο με ένα μωβ σεντόνι και εξείχαν στα γυμνά του πόδια. Γύρω του βρίσκονταν διασκορπισμένα πράγματα από σπίτι του. Σε άλλα σημεία, τα πτώματα ενόπλων κείτονταν μπρούμυτα στο έδαφος. Μια κατεστραμμένη πύλη στην περίμετρο του κιμπούτς μαρτυρεί το σημείο εισόδου των ενόπλων.

Οι μαχητές προκάλεσαν μακελειό, σκοτώνοντας εκατοντάδες Ισραηλινούς και συλλαμβάνοντας δεκάδες ως ομήρους σε περιοχές όπως το Κφαρ Αζά, κοντά στη Σντερότ.

Ισραηλινοί στρατιώτες στο κιμπούτς Κφα Αζάρ αντικρίζουν τα μακάβρια αποτελέσματα της επίθεσης της Χαμάς

Ισραηλινοί στρατιώτες στο κιμπούτς Κφα Αζάρ αντικρίζουν τα μακάβρια αποτελέσματα της επίθεσης της Χαμάς (AP Images) 

Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να περισυλλέξουν τους νεκρούς, κάτι που δεν είχαν καταφέρει έως τώρα καθώς ακόμα μάχονταν εναντίον ενόπλων και προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις παγίδες τους.

Ένας στρατιώτης φώναξε: «Πείτε στον κόσμο τι είδατε εδώ».

Οι στρατιώτες προσπαθούσαν να ασφαλίσουν τα μονοπάτια τους κιμπούτς ενώ στο βάθος ακούγονταν περιστασιακά πυρά και εκρήξεις. Μαχητικά αεροσκάφη ακούγονταν να διασχίζουν τον ουρανό, ενώ στο βάθος φαινόταν καπνός να υψώνεται πάνω από τη Γάζα. Οι σειρήνες προειδοποίησαν για ρουκέτες, οι οποίες αναχαιτίστηκαν στον ουρανό.

Στρατιώτες του Ισραήλ με σκύλο που βρήκαν στο κιμπούτς Κφα Αζάρ μετά τη σφαγή

Στρατιώτες του Ισραήλ με σκύλο που βρήκαν στο κιμπούτς Κφα Αζάρ μετά τη σφαγή (AP Images)  

Εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις της Χαμάς αυξήθηκε σε 900 ανθρώπους, κυρίως αμάχους που σκοτώθηκαν στα σπίτια τους, σε δρόμους ή σε μουσικό φεστιβάλ. Η ισραηλινή πρεσβεία στις ΗΠΑ ανέφερε νωρίτερα ότι ο αριθμός των Ισραηλινών νεκρών ξεπερνά τους 1.000.

Δεκάδες Ισραηλινοί έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι, με τους απαγωγείς τους να περιφέρουν κάποιους εξ αυτών στους δρόμους. Τουλάχιστον 770 κάτοικοι της Γάζας έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ολόκληρες περιοχές στο θύλακα έχουν ισοπεδωθεί.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top