«Στο κόκκινο» όλη η Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα μετά τις Βρυξέλλες

Παρίσι: Νέο «ύποπτο» περιστατικό – Απειλή με μαχαίρι σε μαθήτριες 

«Κόκκινος συναγερμός» υπάρχει στις υπηρεσίες ασφαλείας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το ενδεχόμενο τρομοκρατικού χτυπήματος, λόγω της πολεμικής σύγκρουσης στο Ισραήλ, μετά και τη θανατηφόρα επίθεση στις Βρυξέλλες,  όπως μετέδωσαν οι ανταποκρίτριες του Star Μαρία Ψαρά και  Μαρία Δεναξά, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα.   

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη για τρομοκρατικό χτύπημα 

Συναγερμός υπάρχει και στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο.  

Βρυξέλλες: Η επίθεση ξύπνησε τους φόβους του παρελθόντος 

Όπως συγκεκριμένα ανέφερε από το Στρασβούργο - βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια -  η ανταποκρίτρια του Star στις Βρυξέλλες  Μ. Ψαρά, η  χθεσινή επίθεση ξύπνησε τους φόβους των Ευρωπαίων για παράπλευρα χτυπήματα σε ευρωπαϊκό έδαφος. Εδώ και χρόνια, οι Αρχές εκτιμούν ότι «μοναχικοί λύκοι», άνθρωποι δηλαδή που ζουν σε χώρες στο κέντρο της Ευρώπης, μπορεί να ενεργοποιηθούν όταν η επικαιρότητα το πυροδοτήσει. 

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης του μακελειού - Τον πυροβόλησαν σε καφέ

Για τον λόγο αυτό, μετά τη χθεσινή επίθεση στις Βρυξέλλες και στα σύνορα με τη Γαλλία έχει σημάνει ύψιστος συναγερμός. 
Στην ίδια φάση βρίσκονται και όλες οι χώρες της ΕΕ. Αυστηροί έλεγχοι, αυξημένες περιπολίες και εκκενώσεις κτιρίων αν χρειαστεί.  

Βέλγιο: «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;» αναρωτιούνται για τον τρομοκράτη

 

Παρίσι: Ο τρόμος επέστρεψε – Άνδρας απείλησε με μαχαίρι μαθήτριες   

Όπως επίσης ανέφερε από το Παρίσι η Μ. Δεναξά, ο τρόμος επέστρεψε στη Γαλλία που έχει τεθεί σε επίπεδο ανώτατου συναγερμού για την ισλαμιστική τρομοκρατία.  

Νωρίτερα σήμερα εκκενώθηκε και πάλι το ανάκτορο των Βερσαλλιών εξαιτίας τηλεφωνήματος για βόμβα. Πυροτεχνουργοί και προσωπικό ασφαλείας έκαναν τους απαραίτητους ελέγχους αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. 

Συναγερμός στις Βερσαλλίες για τρομοκρατικό χτύπημα

Συναγερμός στις Βερσαλλίες για τρομοκρατικό χτύπημα  

Εκκενώνονται οι Βερσαλλίες μετά από απειλή για βόμβα

Περίπου την ίδια ώρα ένας άνδρας γύρω στα 40 κρατώντας μαχαίρι και φωνάζοντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» απείλησε δυο μαθήτριες έξω από το Λύκειό τους στην πόλη Πορτ – ντε -Μπουκ. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή ο άνδρας, είπε πως πρόκειται για αστείο και τράπηκε σε φυγή χωρίς να τραυματίσει κανέναν. Αμέσως σήμανε συναγερμός. Όλα τα σχολεία της πόλης σφραγίστηκαν για περίπου δυο ώρες και οι αρχές αναζητούν τον  40χρονο. 

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας - Σκωτίας

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γαλλίας - Σκωτίας  

Απόψε το βράδυ στο γήπεδο Πιερ Μορουά της Λιλ θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Σκωτίας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.  6 διμοιρίες αστυνομικών και χωροφυλάκων θα αναπτυχθούν εντός και εκτός γηπέδου καθώς και άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top