Βέλγιο: «Γιατί βρισκόταν ακόμα στη χώρα;» αναρωτιούνται για τον τρομοκράτη

Εξηγήσεις για τον μακελάρη των Βρυξελλών ζητά ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρόο, είπε ότι αναμένει εντός της ημέρας απάντηση από τις αρμόδιες Αρχές, για ποιο λόγο ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης βρισκόταν στη χώρα, ενώ είχε απορριφθεί το αίτημα ασύλου του. Στη χθεσινή επίθεση του μακελάρη των Βρυξελλών σκοτώθηκαν δύο Σουηδοί και τραυματίστηκε ένας ακόμα άνθρωπος.Βέλγιο: Εξηγήσεις για τον τρομοκράτη των Βρυξελλών ζητά ο πρωθυπουργός. 

Βρυξέλλες: Νεκρός ο δράστης του μακελειού - Τον πυροβόλησαν σε καφέ

Ειδικότερα, ο Βέλγος πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση RTL-Tvi  είπε ότι δεν κατανοεί γιατί ένα άτομο που έχει λάβει πολλαπλές εντολές να εγκαταλείψει την επικράτεια εξακολουθεί να βρίσκεται στο Βέλγιο και δεν παρακολουθείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα του άνδρα για άσυλο είχε απορριφθεί.

«Ουσιαστικά είχε λάβει εντολή να εγκαταλείψει τη χώρα. Δε βρισκόταν σε κέντρο ασύλου, ήταν στις Βρυξέλλες, δεν είχε πια σπίτι και ως εκ τούτου οι υπηρεσίες δεν μπορούσαν να τον παρακολουθήσουν. Και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που θέλω να απαντηθούν σήμερα το απόγευμα», είπε ο Ντε Κρόο. Ωστόσο, εξήγησε ότι ο δράστης «ήταν γνωστός στην αστυνομία αλλά όχι για βίαιο ριζοσπαστισμό και δεν υπήρχε σύνδεση με τον εξτρεμισμό», τονίζοντας ότι πρέπει να εξεταστεί γιατί δεν έγινε σωστή αξιολόγηση και δεν ήταν καταγεγραμμένος στις λίστες της αντιτρομοκρατικής. 

Βρυξέλλες: Πυροβολισμοί με δύο νεκρούς - Ο δράστης φώναζε «Allahu akbar»

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ακόμη ότι ο φερόμενος ως δράστης δεν φαίνεται να ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο δίκτυο και ότι «όλα δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος έδρασε εντελώς ατομικά».
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top