Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη: «Άφησε το αποτύπωμά της, όπως όλοι οι ηγέτες»

Αφιέρωμα στην οικουμενική Ελληνίδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών, η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μαζί με το Όραμα ΕΛΠΙΔΑΣ, αφιέρωσαν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα στη μνήμη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη που προσέφερε σπουδαίο έργο σε χιλιάδες παιδιά.

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκαν δύο αγαπημένα της παιδιά, ο Ερμής, το βαφτιστήρι της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και η Ειρήνη, το κορίτσι που τη βράβευσε και στη συνέχεια βραβεύτηκε και η ίδια από εκείνη. Μαζί τους ο κύριος Στέλιος Γραφάκος, επιστημονικός διευθυντής του κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου και η κυρία Ινώ Κωνσταντοπούλου, γενική γραμματέας του Συλλόγου. 

Mαριάννα Βαρδινογιάννη: Το τελευταίο «αντίο» σε μια μεγάλη Ελληνίδα

Οι στενοί της συνεργάτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, την οικομενική Ελληνίδα που βρισκόταν στο πλευρό κάθε παιδιού που την είχε ανάγκη. «Πέρα από ακτιβίστρια, είναι για όλους μας ο άγγελός μας και η επίγεια Παναγιά μας» σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας ότι «η Μαριάννα δεν έφυγε, οδηγεί τα βήματά μας όπως όλοι οι ηγέτες που αφήνουν το αποτύπωμά τους». 

Όλοι μιλούν για το πάθος της για αυτό που έκανε, για το όραμά της και την επιθυμία της να θεραπεύονται όλα τα παιδιά, κανένα λιγότερο.

«Θυμάμαι κάθε παιδί με το όνομά του. Κάθε παιδί που μπήκε για μεταμόσχευση στη μονάδα μας, το κράτησα στην αγκαλιά μου. Ένιωθα πρώτα την ευθύνη, ύστερα μοιραζόμουν την αγωνία των γονιών. Κάθε παιδί της Ελπίδας γινόταν και δικό μου παιδί», είχε πει η Μαριάννα Βαρδινογιάννη. 

«Μέχρι και σήμερα τη νιώθω ακόμα δίπλα μου» είπε ο Ερμής, το αποθεραπευμένο παιδί και βαφτιστήρι της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη. Η Ειρήνη μίλησε συγκινημένη για το δώρο της κ. Βαρδινογιάννη, έναν σταυρό που δεν αποχωρίζεται ποτέ. «Η ζεστή της αγκαλιά δε θα φύγει. Έχει πάρει ένα κομμάτι της καρδιάς μου» είπε. 

Μητέρα μικρού Γρηγόρη: «Θα ονομάσουμε την κόρη μας ''Ελπίδα''»

Ο μικρός Γρηγόρης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 5 ετών μετά από μια γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Σήμερα, η μητέρα του μιλά για το μεγαλείο ψυχής της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και αποκαλύπτει ότι έγινε μητέρα ξανά. Το κοριτσάκι της είναι τριών μηνών και θα του δώσουν το όνομα «Ελπίδα». 

«Είχα δει τον Γρηγόρη στο όνειρό μου και μου έλεγε να μην είμαι άλλο στεναχωρημένη και ότι θα γίνω σύντομα και πάλι χαρούμενη» είπε η μητέρα του στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». «Τις ημέρες που έχανα τον Γρηγόρη μου, η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη του είχε κάνει δώρο ένα κουζινάκι που εκείνος τρελαινόταν να μαγειρεύει και ο Γρηγόρης μου ήταν πολύ χαρούμενος». 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top