Δραματικές ώρες στη Θεσσαλία: Κλειστή η Εθνική Οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης

«Κομμένη» στα δύο η χώρα - Ανησυχία για τον Πηνειό

Ώρες αγωνίας στη Λάρισα υπό τον φόβο της υπερχείλισης του Πηνειού ποταμού / Βίντεο Ερτ

«Θαμμένοι» μέσα στα νερά και τις λάσπες βρίσκονται για μια ακόμη ημέρα οι κάτοικοι δεκάδων περιοχών της Θεσσαλίας, οι οποίοι αβοήθητοι προσπαθούν να επιβιώσουν. Την ίδια ώρα, επικρατεί αγωνία για την υπερχείλιση του Πηνείου ποταμού που απειλεί να «πνίξει» τη Λάρισα. Οι εικόνες από τις πληγείσες περιοχές προκαλούν οργή και θλίψη.

Συγκλονίζει ο γιος αγνοούμενου στον Βόλο: «Βρήκα μόνο το παντελόνι του»

Τους 10 έφτασαν οι νεκροί από την κακοκαιρία Daniel, ωστόσο υπάρχουν φόβοι για αύξηση των ανθρώπων που πνίγηκαν αβοήθητοι στα λασπόνερα. Μέχρι στιγμής, οι αγνοούμενοι στις πλημμυρισμένες περιοχές είναι έξι.

Κακοκαιρία Daniel: Οι πληγέντες εκπέμπουν SOS - Tι καταγγέλλουν στο Star

Πλημμύρες Θεσσαλία

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Θεσσαλία / Φωτογραφίες Eurokinissi 

Την ίδια ώρα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την πορεία του Πηνείου ποταμού, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει στα 10 μέτρα και απειλεί να «καταπιεί» και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας, όπως η Λάρισα. Ήδη η στάθμη του νερού σε Γιάννουλη, Άγιο Θωμά, Εργατικές Κατοικίες και Ιπποκράτη έχει ανέβει στα δυόμιση με τρία μέτρα.

Λάρισα - Συγκλονιστικές εικόνες: Με έναν σάκο και τα παιδιά στην πλάτη!

Ανησυχία για τα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων

Οι εικόνες από τα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων που έχουν πλημμυρίσει προκαλούν θλίψη και θυμό.

Άνθρωποι ηλικιωμένοι, μωρά παιδιά και έγκυες περιμένουν για τέταρτη ημέρα να τους διασώσουν από τις στέγες και τις ταράτσες σπιτιών που έχουν πλημμυρίσει. 

Πλημμύρες Λάρισα

Φωτογραφία Eurokinissi

Πλημμύρισε η Λάρισα

Φωτογραφία Eurokinissi

Πλημμύρες Λάρισα 2

Φωτογραφία Eurokinissi

Την ίδια ώρα, κάνουν έκκληση για πόσιμο νερό, φαγητό και φάρμακα, καθώς οι χείμαρροι δεν έχουν αφήσει τίποτα στο πέρασμά τους και οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν να πεθάνουν.

Πλημμυρισμένο χωριό στη Θεσσαλία

Το χωριό Πηνειάδα εξαφανίστηκε από τα λασπόνερα / Φωτογραφίες Intime

Πηνειάδα

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου έως την Παρασκευή στις 20:00, έγιναν συνολικά 2.529 διασώσεις - απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Πλημμύρες - Τεράστιες ζημιές στον θεσσαλικό κάμπο

Αποκαρδιωτικές οι εικόνες από τη Θεσσαλία / Φωτογραφία Eurokinissi 

Κλειστή η Εθνικής Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω των πλημμυρών

Λόγω του αυξημένου όγκου υδάτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, από ώρα 00:30 σήμερα Σάββατο (09-09-2023) και μέχρι την εξομάλυνση των κυκλοφοριακών συνθηκών, διακόπτεται προσωρινά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επί του Αυτοκινητόδρομου Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

  • από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) έως την χ/θ 321+580 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Λάρισας), εξαιρουμένων αυτών με προορισμό έως και την πόλη της Λάρισας &
  • από την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας) έως την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας).

Υπενθυμίζεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από την χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 348+106 (A/K Νίκαιας).

Κλειστά τα σχολεία στη Λάρισα λόγω των πλημμυρών

Λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της Θεσσαλίας μετά την κακοκαιρία Daniel, το υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 έως και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου  2023.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top