Κακοκαιρία Daniel: Οι πληγέντες εκπέμπουν SOS - Tι καταγγέλλουν στο Star

Τα ερωτήματα που θέτουν οι κάτοικοι του «βυθισμένου» Παλαμά

Τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι κάτοικοι του «βυθισμένου» Παλαμά /  Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 

Οργισμένοι είναι οι κάτοικοι στην περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας που χτυπήθηκε άγρια από την κακοκαιρία Daniel. Δεν έχουν νερό και ρεύμα, ενώ καταγγέλλουν ότι τους έχουν αφήσει αβοήθητους. Κρούουν δε τον κώδωνα του κινδύνου για τα νεκρά ζώα, που όπως λένε, πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα για να μην κινδυνεύσουν από αρρώστιες!

112: Δεν έδωσε εντολή εκκένωσης σε χωριά της Καρδίτσας που «βούλιαξαν»!  

Στην περιοχή του Παλαμά βρέθηκε για να καταγράψει την εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί η Μαίρη Τζώρα για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τον Σπύρο Λάμπρου.

Τα πάντα είναι βυθισμένα στο νερό, ενώ υπάρχουν ακόμα άνθρωποι αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια. Όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν τον συνάνθρωπό τους σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν, πως κανείς δεν τους ειδοποίησε εγκαίρως για τον κίνδυνο πλημμύρας, αφού τα μηνύματα του 112 ήρθαν...κατόπιν εορτής όταν το νερό είχε ήδη φθάσει στα σπίτια τους. «Μπήκε το νερό μέσα στα σπίτια μας, δε μας είχε ειδοποιήσει κανείς, το 112 έλεγε ότι θα έβρεχε, δεν έλεγε ότι θα έσπαγαν όλα τα ποτάμια» λέει κάτοικος.

Οργή και αγανάκτηση στον «βυθισμένο» Παλαμά

Οργή και αγανάκτηση στον «βυθισμένο» Παλαμά / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

«Ελλιπή αντιπλημμυρικά έργα»

Οι κάτοικοι θέτουν όμως ακόμη δύο μεγάλα ζητήματα: To ένα έχει να κάνει με τα ελλιπή, όπως καταγγέλλουν, αντιπλημμυρικά έργα.

Πού είναι τα αντιπλημμυρικά έργα τρία χρόνια μετά τον Ιανό; Δυο τρία αναχώματα έφτιαξαν με χαλίκι και πέραν τούτου δεν έκαναν τίποτα άλλο. Δεν καθάρισαν ποτάμια, δεν καθάρισαν τίποτα

«Τα νερά που πλημμύρισαν τον Παλαμά δεν προέρχονται από τη βροχή αλλά από τα ποτάμια που "έσπασαν" με αποτέλεσμα οι όγκοι νερού να κατευθυνθούν στην περιοχή», λένε.

Λάρισα - Συγκλονιστικές εικόνες: Με έναν σάκο και τα παιδιά στην πλάτη!

Μετά τις πλημμύρες οι αρρώστιες; «Απέραντο νεκροταφείο ζώων ο Παλαμάς»

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα έχει να κάνει με την τεράστια καταστροφή σε γεωργικό και κτηνοτροφικό κεφάλαιο. Μάλιστα, όπως τονίζουν, εκείνο που επείγει είναι να απομακρυνθούν άμεσα τα νεκρά ζώα από τις κτηνοτροφικές μονάδες για λόγους δημόσιας υγείας, αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος ασθενειών.

«Το ερώτημα δεν είναι μόνο τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις αλλά και ποιος θα μας βοηθήσει να βγάλουμε τα νεκρά ζώα έξω από τις κτηνοτροφικές μονάδες».

«Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν και μυρίζουν τα ζώα. Σε δύο μέρες ο Παλαμάς θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο ζώων. Φοβόμαστε για αρρώστιες, στα ποιμνιοστάσια είναι νεκρά σχεδόν όλα τα ζώα, ο αριθμός των νεκρών ζώων φθάνει σχεδόν το 95%! Χρειαζόμαστε ειδικό συνεργείο για να έρθει να τα βγάλει γιατί το νερό είναι στα δύο μέτραΠώς θα τα βγάλουμε και πώς θα τα θάψουμε;». 

Ο Πηνειός «πνίγει» τη Λάρισα - Νέο 112 για εκκένωση Ιπποκράτη

«Δε σώζεται η Ελλάδα με τα 112»

«Έκαψαν τη μισή Ελλάδα και τους άλλους μισούς μας έπνιξαν» είπε άλλος κάτοικος συμπληρώνοντας πως καταστράφηκε ολοκληρωτικά η γεωργική παραγωγή, οι αποθήκες είναι πλημμυρισμένες και τα μηχανήματα χάλασαν.  «Αν νομίζουν ότι με το 112 σώζεται η Ελλάδα, τότε αυτό σημαίνει ότι έχουν μπερδέψει το τι πρέπει να κάνουν», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top