Ο Πηνειός «πνίγει» τη Λάρισα - Νέο 112 για εκκένωση Ιπποκράτη

«Απομακρυνθείτε προς το κέντρο της πόλης»

Συναγερμός στη Λάρισα για την κακοκαιρία Daniel / Βίντεο από MEGA

Νέο μήνυμα έστειλε το 112 στη Λάρισα, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Το μήνυμα καλεί τους κατοίκους της συνοικίας Ιπποκράτης να απομακρυνθούν προληπτικά από τα σπίτια τους, κινούμενοι προς το Αλκαζάρ και το κέντρο της Λάρισας.

Κικίλιας: Στους 10 ανέρχονται οι νεκροί της κακοκαιρίας - 4 οι αγνοούμενοι 

«Αν βρίσκεστε στη συνοικία Ιπποκράτη Λάρισας απομακρυνθείτε προς Αλκαζάρ & Κέντρο Πόλης λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει το μήνυμα που εστάλη λίγο πριν τις 7 το απόγευμα.

 

Κακοκαιρία Daniel: Κλειστά τα σχολεία στη Θεσσαλία την επόμενη εβδομάδα

Βυθισμένες στο νερό ολόκληρες συνοικίες της Λάρισας

Την ίδια ώρα εικόνες απίστευτης καταστροφής κατοικιών, υποδομών και επιχειρήσεων εμφανίζουν λόγω της κακοκαιρίας Daniel, οι δυτικές συνοικίες της Λάρισας.

Περιοχές, που βρίσκονται στις όχθες του Πηνειού, στα δυτικά της πόλης, έχουν βυθιστεί σε νερό που φτάνει, αναλόγως του ύψους του εδάφους, από ένα έως και δυόμισι μέτρα.

Από την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Αθηνών και περιμετρικά σε μια έκταση άνω των είκοσι χιλιόμετρων, σχεδόν όλα είναι βυθισμένα στο νερό. Σπίτια, έως το ύψος του πρώτου ορόφου, αυτοκίνητα, βιομηχανικοί χώροι, αποθήκες, γεωργικά μηχανήματα.

Βυθισμένες στο νερό συνοικίες της Λάρισας

Βυθισμένες στο νερό συνοικίες της Λάρισας

Βυθισμένες στο νερό συνοικίες της Λάρισας

Βυθισμένες στο νερό συνοικίες της Λάρισας / Eurokinissi

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν για ένα πρωτόγνωρο πλημμυρικό φαινόμενο, που όμοιό του δεν έχουν ξαναζήσει. «Τέτοια πλημμύρα δεν την έχουμε ξαναδεί. Ζήσαμε και τον Ιανό, αυτό ήταν κάτι άλλο, πολύ μεγαλύτερο...» λένε κάποιοι, στο πάρκο του Αγίου Θωμά, στη Λάρισα.

Πρόκειται για τη συνοικία με τις μεγαλύτερες ζημιές. Το νερό έχει καλύψει κατοικίες, αυτοκίνητα και μηχανήματα. Η κυκλοφορία σε όλους στους δρόμους προς τον Άγιο Θωμά και κατ' επέκταση προς Τρίκαλα και Καρδίτσα έχει διακοπεί.

Το ύψος του νερού δεν επιτρέπει τη διέλευση οχημάτων και στην περιοχή της Γεωργικής Σχολής και στο πάρκο του Αγίου Θωμά. Από χθες το βράδυ και σταδιακά, μέχρι και το πρωί, είχαν κοπεί και το νερό και το ρεύμα.

«Ανθρώπινο χέρι πλημμύρισε τον Θεσσαλικό κάμπο»-Τι καταγγέλλουν οι κάτοικοι

Καταστροφές σε 50 χλμ σιδηροδρομικού δικτύου

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο από την θεομηνία στην κεντρική Ελλάδα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερζάκης, οι καταστροφές εκτείνονται σε μήκος περίπου 50 χλμ από τον σταθμό του Δομοκού μέχρι τον Κραννώνα, περίπου 10 χλμ έξω από τη Λάρισα. Αφορούν καταστροφές τόσο στις γραμμές όσο και στα φωτοσήματα στις κολώνες ηλεκτροδότησης, τους σταθμούς και γενικά στο δίκτυο της υποδομής.

Σύμφωνα με τον κ. Τερζάκη, το κόστος της αποκατάστασης θα φτάσει στα 40 με 50 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας για να επισκευαστεί το δίκτυο.

«Ζήσαμε πολέμους, φτώχεια, πρώτη φορά πνιγήκαμε» - Ξεσπά Τρικαλινή 104 ετών

Μέχρι τότε δεν θα μπορούν να εκτελεστούν σιδηροδρομικά δρομολόγια, ανέφερε ο κ. Τερζάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top