112: Δεν έδωσε εντολή εκκένωσης σε χωριά της Καρδίτσας που «βούλιαξαν»!   

Μήνυμα κατόπιν εορτής να βγουν σε… ταράτσες σε χωριά με κεραμίδια

Το 112 δεν ειδοποίησε ποτέ τους κατοίκους των χωριών της Καρδίτσας που βουλιάξαν από το νερό στην πρόσφατη κακοκαιρία. Δεν τους είπε κανείς να εκκενώσουν τους οικισμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις  μάλιστα χτύπησε κατόπιν εορτής.

«Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού» - Κινδυνεύει να πλημμυρίσει η Λάρισα

Οι κάτοικοι δεν ήξεραν τι τους περιμένει, στην κυριολεξία, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.   

Μήνυμα 112 και στην Αττική για την κακοκαιρία Daniel! 

Κανένα μήνυμα εκκένωσης από το 112 δεν πήγε στα χωριά Μεταμόρφωση, Βλοχός, Ιτέα, Κοσκινάς, Μαραθέα και στα υπόλοιπα χωριά γύρω από τον Παλαμά Καρδίτσας που βυθίστηκαν στα λασπόνερα. Κανένας κάτοικος δεν ενημερώθηκε από το 112 να φύγει πριν τα νερά φτάσουν τα 4 μέτρα ύψος. 

Τα μηνύματα του 112 που εστάλησαν από Τετάρτη 6/9 μέχρι Πέμπτη 7/9 

Τα μηνύματα του 112 που εστάλησαν το διάστημα από Τετάρτη 6/9 με Πέμπτη 7/9,  όπου μέσα στη νύχτα εκδηλώθηκαν οι πλημμύρες ήταν: 

Το μήνυμα του 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας

Το μήνυμα του 112 για απαγόρευση της κυκλοφορίας  

Την Τετάρτη εστάλησαν δύο μηνύματα για την Καρδίτσα. Ένα το πρωί που απαγόρευε την κυκλοφορία σε όλο τον νομό, άρα ουσιαστικά εγκλωβίζει τον κόσμο μέσα στα σπίτια.

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους στην Καρδίτσα

Μήνυμα του 112 για απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους στην Καρδίτσα 

Και ένα άλλο το βράδυ που αφορά την πόλη της Καρδίτσας και δίνει εντολή να φύγει ο κόσμος από υπόγεια και ισόγεια. 

Όλο το βράδυ της Τετάρτης προς την Πέμπτη τα χωριά της Καρδίτσας πλημμυρίζουν και οι άνθρωποι πιάνονται στον ύπνο μέσα στα σπίτια τους. Μόνο ένα μήνυμα πήγε το βράδυ  στον οικισμό Σοφάδες και ένα άλλο στις 7 το πρωί στον  Παλαμά.

Μήνυμα 112 στους Σοφάδες για απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους

Μήνυμα 112 στους Σοφάδες για απομάκρυνση από υπόγειους και ισόγειους χώρους  

Κατόπιν εορτής! Όχι για να εκκενώσουν αλλά να φύγουν από ισόγεια και υπόγεια.  Ενώ είχαν ήδη πλημμυρίσει και έψαχναν  τρόπους να σωθούν, το 112 θυμήθηκε να τους πει να βρουν…  ταράτσες σε οικισμούς με κεραμιδοσκεπές!   

Η προειδοποίηση Θ. Κολυδά στο Star για πλημμυρικά φαινόμενα από τη Δευτέρα που πέρασε 

«Αναρωτιόμαστε γιατί κανένα από τα δεκάδες μηνύματα του 112 που έφυγαν αυτές τις μέρες δεν ενημέρωνε τον κόσμο στις επίμαχες περιοχές για να φύγει προκειμένου να γλιτώσει από την πλημμύρα. Από τη Δευτέρα κιόλας ο Μετεωρολόγος του Star Θοδωρής  Κολυδάς προειδοποιούσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων  και έδειχνε στο video wall τον Θεσσαλικό κάμπο. Την Τρίτη έλεγε ότι οι απορροές θα είναι μεγάλες στα πεδινά της Θεσσαλίας. Την Τετάρτη λίγο πριν ανέβει η στάθμη ότι έρχεται δεύτερο κύμα κακοκαιρίας σε Καρδίτσα και Τρίκαλα» ανέφερε ο  δημοσιογράφος του Star Άρης Λάμπος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Sta,.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top