Αυτές είναι οι νέες ταυτότητες - Από 25 Σεπτεμβρίου η έκδοσή τους

Θα έχουν ισχύ 10 έτη

Από τις 25 Σεπτεμβρίου μπαίνουν και επίσημα στη ζωή μας οι νέες ταυτότητες με τη χώρα μας να συμμορφώνεται στον ευρωπαϊκό κανονισμό για ενισχυμένη ασφάλεια. Με ένα «κλικ» στη σελίδα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πολίτες μπορούν να λύσουν κάθε απορία που έχουν για το θέμα. Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες και οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζονται τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και έξω από τα αστυνομικά τμήματα.  

Η αλήθεια για τις νέες ταυτότητες - Τι λέει το υπουργείο

Από τις 25 Σεπτεμβρίου έπειτα από ραντεβού και αφού πληρώσουν ηλεκτρονικό παράβολο Δημοσίου 10 ευρώ, οι πολίτες θα μπορούν να βγάζουν τις νέες ταυτότητες σε 367 σημεία σε όλη τη χώρα. Η νέα ταυτότητα που θυμίζει πιστωτική κάρτα στην εμπρόσθια και πίσω πλευρά της εκτός από τη φωτογραφία μας θα αναγράφει στοιχεία που είχαν και οι παλιές ταυτότητες: Όνομα, Επώνυμο, Φύλο, Ημερομηνία Γέννησης, Ιθαγένεια, Ημερομηνία έκδοσης και λήξης, Υπογραφή Κατόχου, Όνομα Πατέρα, Όνομα Μητέρας, Τόπος γέννησης.

Η ομάδα αίματος θα ειναι προαιρετική ενώ το ύψος θα δηλώνεται από το 24ό έτος ηλικίας.

Στον ανέπαφο χώρο αποθήκευσης θα περιλαμβάνεται η φωτογραφία μας σε ψηφιακή μορφή, στοιχεία μηχανικώς αναγνώσιμης ζώνης που υπάρχουν και στα ελληνικά διαβατήρια, επώνυμα πατρός και μητρός, στοιχεία δημοτολόγιου και τόπος έκδοσης.

'Ερχονται οι νέες ταυτότητες από 25 Σεπτεμβρίου - Πώς θα είναι

'Ερχονται οι νέες ταυτότητες από 25 Σεπτεμβρίου - Πώς θα είναι

Παράλληλα  καμία πληροφορία θρησκευτικού ενδιαφέροντος δε θα αναγράφεται όπως διευκρινίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην ηλεκτρονική του σελίδα.

Ωστόσο, οι «αρνητές» των ταυτοτήτων επηρεασμένοι απο θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν με θέρμη να λένε «όχι» στις νέες ταυτότητες.

Παρά την επίσημη ενημέρωση πως οι ταυτότητες που εκδίδονται τώρα έχουν ημερομηνία λήξης το 2026, υπάρχουν πολίτες που εξακολουθούν να κλείνουν ραντεβου για την έκδοσή τους.

Nέες ταυτότητες: «Ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες» - Δε θα ισχύουν οι παλιές

Επίθεση στον πρωθυπουργό για το θέμα εξαπολύει η «ΝΙΚΗ» που ξεκινά σειρά εκδηλώσεων απο αύριο για τις νέες ταυτότητες.

«Ας τολμήσει ο κ.πρωθυπουργός να βαδίσει τον δρόμο της ειλικρίνειας και του σεβασμού απέναντι στον ελληνικό λαό, και είμαστε βέβαιοι ότι ακόμη και εκείνοι οι δικαίως ανησυχούντες πολίτες, τους οποίους σήμερα ο κ. πρωθυπουργός υβρίζει και ειρωνεύεται, θα του το συγχωρήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά.

  Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top