Nέες ταυτότητες: «Ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες» - Δε θα ισχύουν οι παλιές

Μητσοτάκης: «Fake news όσα ευτράπελα ακούγονται»

Για το ζήτημα των νέων ταυτοτήτων και των πυρκαγιών μίλησε σήμερα, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έκδοση των νέων ψηφιακών ταυτοτήτων καυτηριάζοντας τα όσα συνοδεύουν τη συγκεκριμένη διαδικασία. «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν ούτε τσιπάκια, ούτε κάμερες, ούτε διάφορα άλλα ευτράπελα που ακούγονται. Ας μη γίνονται οι πολίτες θύματα εμπαιγμού σπεύδοντας να εκδώσουν ταυτότητες παλαιού τύπου, καθώς αυτές σε λίγο δε θα ισχύουν πια και άρα τζάμπα μπαίνουν σε αυτήν την ταλαιπωρία και επιβαρύνουν και τα αστυνομικά τμήματα με μία πρόσθετη γραφειοκρατία...», είπε χαρακτηριστικά κάνοντας λόγο για fake news.

Θεωρίες συνομωσίας και συλλαλητήρια για τις νέες ταυτότητες

Τόνισε πως οι πολίτες θα είναι πιο ασφαλείς με έγγραφα που δεν μπορούν να πλαστογραφηθούν και να χρησιμοποιηθούν εάν κλαπούν. «Οι νέες ταυτότητες θα διευκολύνουν τις μετακινήσεις, καθώς αποτελούν μέρος μιας ενιαίας ευρωπαϊκής κίνησης», πρόσθεσε.

Έτσι θα είναι οι νέες ταυτότητες - Ποια στοιχεία θα περιέχουν

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές και επανέλαβε ότι οι χθεσινές του ανακοινώσεις στη Βουλή δεν έχουν στόχο να κρύψουν τις αδυναμίες που έχουν διαπιστωθεί στον τομέα της πρόληψης και του έγκαιρου εντοπισμού, ούτε όμως και να μηδενίσουν τις προσπάθειες που γίνονται σε μία άνιση μάχη.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και για το κλίμα που επικράτησε χθες στη Βουλή τονίζοντας χαρακτηριστικά «πέρα από απλοϊκές αντιπολιτευτικές κορώνες δεν άκουσα κάποια τεμηριωμένη και κοστολογημένη αντιπρόταση. Είναι σαφές ότι στη νέα Βουλή θα είμαστε μόνοι μας στο δρόμο της ευθύνης. Αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη» είπε , εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευσή του για την παρουσία των κομμάτων της ελλάσονος αντιπολίτευσης.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top