Τεχνητή νοημοσύνη, κάμερες και drones στη «μάχη» με τις φωτιές

Τα ελληνικά δάση αποκτούν νέο σύμμαχο

Στη «μάχη» με τις πυρκαγιές μπαίνει και η τεχνολογία, μετά τις καταστροφικές φωτιές στη χώρα μας. Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην τεχνητή νοημοσύνη που θα συμβάλλει σημαντικά στην έγκαιρη ενημέρωση για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Μαίνεται για 11η μέρα η φωτιά στον Έβρο - Μήνυμα 112 για εκκένωση οικισμού

Kάμερες, αισθητήρες, ανιχνευτές καπνού, τεχνητή νοημοσύνη. Τα ελληνικά δάση αποκτούν νέο σύμμαχο στη μάχη με τις φλόγες. Η τεχνολογία μετατρέπεται σε σύμματο για την έγκαιρη προειδοποίηση πυρκαγιάς. 

Η Ελλάδα το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην αγορά 101 drones, διαφορετικών τύπων και έξι διαφορετικών δυνατοτήτων. Θα είναι μεγάλα, με πάνω από 10 ώρες συνεχούς πτήσης, άλλα που θα πετάνε από τα πυροσβεστικά οχήματα και άλλα που θα είναι συνδεδεμένα με τα επιχειρησιακά κέντρα.

Παράλληλα θα εγκατασταθούν σύγχρονα συστήματα πυρανίχνευσης, αρχικά σε αρχαιολογικούς χώρους και ιδιαίτερες περιοχές. Έξυπνες κάμερες, αισθητήρες εντοπισμού καπνού και φωτιάς θα παρακολουθούνται από την τεχνητή νοημοσύνη και θα δίνουν την δυνατοτητα για άμεση παρέμβαση του ανθρώπου. 

Έβρος: «Στάχτη» πάνω από 800.000 στρέμματα

Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που άφησε πίσω της η φωτιά στον Έβρο. Περισσότερα από 800.000 στρέμματα κάηκαν μέσα σε 11 μέρες και η καταστροφή συνεχίζεται.

Η δασική πυρκαγιά στον Έβρο αναγνωρίζεται πλέον ως η μεγαλύτερη σε έκταση mega-πυρκαγιά των τελευταίων 21 ετών στη χώρα μας. 


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top