Αργυρούπολη: Η οικογένεια της Όλγας θέλει να αλλάξει το κατηγορητήριο

Θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

To ρεπορτάζ του Mega για το τι μπορεί να αλλάξει στο κατηγορητήριο για τον 47χρονο μετά τον θάνατο της Όλγας

Η είδηση του θανάτου της 41χρονης Όλγας σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Η γυναίκα έδινε μάχη για τη ζωή της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον 47χρονο σύντροφό της στο σπίτι που διέμεναν στην Αργυρούπολη, τον Ιανουάριο του 2022.

Η άτυχη γυναίκα κατέληξε από λοίμωξη του αναπνευστικού, ενώ νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση επί επτά μήνες στον «Ευαγγελισμό» και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης. Παρά τις πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για να κρατηθεί στη ζωή, δεν άντεξε καθώς οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που της προκάλεσε ο πρώην σύντροφός της, τής δημιούργησαν προσωρινή απώλεια ομιλίας και κίνησης. Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται οι γονείς της.

Αργυρούπολη: Πέθανε η 41χρονη Όλγα που ξυλοκοπήθηκε από τον σύντροφό της

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, στις επόμενες μέρες αναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, στην οποία η οικογένεια θα ζητάει να αλλάξει το κατηγορητήριο για τον 47χρονο μποξέρ και να διωχθεί ο δράστης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο δράστης του ανελέητου ξυλοδαρμού της Όλγας έχει ήδη καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 10 ετών χωρίς αναστολή από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Η 41χρονη Όλγα έδινε μάχη για τη ζωή της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη, τον Ιανουάριο του 2022 

Η 41χρονη Όλγα έδινε μάχη για τη ζωή της μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της στην Αργυρούπολη, τον Ιανουάριο του 2022 

Ωστόσο, επειδή ο δράστης είναι ήδη στις φυλακές, ερώτημα τίθεται τι μπορεί να αλλάξει στο κατηγορητήριο μετά τον θάνατο της Όλγας. Κι αυτό διότι ο δράστης έχει ήδη καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αλλά και γιατί η πλευρά του κατηγορούμενου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια.

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τον θάνατο της 41χρονης γυναίκας, ενάμιση χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της από τον σύντροφό της

Σε περίπτωση που οι κατηγορίες σε βάρος του δράστη δεν αλλάξουν, τότε σε περίπου 5 χρόνια – έχει εκτίσει ήδη 2 χρόνια – έχει δικαίωμα να αιτηθεί αειφόρο απόλυση.

Δικηγόρος οικογένειας: Μηνυτήρια αναφορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας, Λουκάς Πουρσανίδης, μίλησε χθες στο Mega για την περιπέτεια της 41χρονης μέχρι την τραγική κατάληξη, αλλά και για το ενδεχόμενο ο δράστης να κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία.

Ο κ. Πουρσανίδης είπε ότι ήδη ο τζουντόκα έχει καταδικαστεί, ομοφώνως, για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. «Πλέον μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, που συνδέεται αιτιωδώς με τις πράξεις του δράστη. Πλην όμως, υπάρχει αυτό που αποκαλούμε στα νομικά "δεδικασμένο". Όταν έχει καταδικαστεί κάποιος, δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου για πανομοιότυπη πράξη. Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τετελεσμένη ανθρωποκτονία, αλλά ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα ποινική δίωξη για τετελεσμένη ανθρωποκτονία».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top