Δεκαπενταύγουστος: «Βουλιάζει» η Τήνος από πιστούς - Το μήνυμα Μητσοτάκη

«Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον»

Η καρδιά της Ορθοδοξίας «χτυπά» στη Μεγαλόχαρη της Τήνου / Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star

Ο Ελληνισμός και η Χριστιανοσύνη έως τα πέρατα του κόσμου σήμερα γιορτάζουν. Γιορτάζουν, μάλιστα, με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Κοίμηση της Θεοτόκου και τη μετάσταση στους ουρανούς.

Καλή Παναγιά: Ο Δεκαπενταύγουστος και οι ευχές

Γιορτάζει το τέλος της επίγειας ζωής, που μεταστρέφεται αμέσως σε χαρμόσυνη συνάντηση. Η ζωή θριαμβεύει. 

«Ο θάνατος δεν είναι πλέον θάνατος. Ο θάνατος ακτινοβολεί αιωνιότητα και αθανασία. Ο θάνατος δεν είναι πλέον ρήξη, αλλά ένωση. Δεν είναι λύπη, αλλά χαρά. Δεν είναι ήττα, αλλά νίκη. Αυτά είναι όσα εορτάζουμε την ημέρα της Κοιμήσεως της Παναγίας Παρθένου, καθώς τα προεικονίζουμε, τα προγευόμαστε και τα απολαμβάνουμε από τώρα, στην αυγή της μυστικής και αιώνιας Ημέρας», κατά τον πρωτοπρεσβύτερο Αλέξανδρο Σμέμαν, που συγκαταλέγεται στις μεγάλες μορφές της Θεολογίας του 20ου αιώνα.

Βέρμιο: Ξεκίνησε το προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά - Video

Δεκαπενταύγουστος: «Βουλιάζει» η Τήνος από πιστούς

Πλήθος πιστών έχει συρρεύσει στο νησί, που «βουλιάζει» από κόσμο. Στον προαύλιο χώρο και μέσα στον ναό έχουν συγκεντρωθεί προσκυνητές, ενώ, άνθρωποι κάθε ηλικίας ανεβαίνουν γονυπετείς τη λεωφόρο της Μεγαλόχαρης, ευελπιστώντας ότι θα εισακουσθούν οι προσευχές τους. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρίσκεται στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη». Ο πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περευρίσκεται στην Τήνο για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τις εκδηλώσεις για την επέτειο του τορπιλισμού τού καταδρομικού «Έλλη»

Ο πρωθυπουργός με την κόρη του, Δάφνη και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια / Εurokinissi

Η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου – Άδειασε η πόλη

Μητσοτάκης: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

«Σήμερα στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της χώρας. Έχουμε κάθε λόγο οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον παρά τις δύσκολίες που αντιμετωπίζουμε» είπε o πρωθυπουργός από την Τήνο.

Όπως σημείωσε «η χώρα έχει ξεπεράσει τη δεκαετή κρίση και έχει κάθε δικαίωμα να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη ελπίδα και αισιοδοξία λέξεις που είναι ταυτισμένες με τη μεγάλη σημερινή γιορτή».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στις Ένοπλες Δυνάμεις «σε αυτές και αυτούς που φροντίζουν να είμαστε όλοι ασφαλείς και έδωσαν τη ζωή τους στην άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα».

Στη λιτανεία της ιερής εικόνας ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολούθησε τη λιτανεία της ιερής εικόνας της Παναγίας μαζί με τους μητροπολίτες Σύρου - Τήνου Δωρόθεο, Σερβίων και Κοζάνης Παύλο, Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγο, Κερκύρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός παρέλαβε από τον μητροπολίτη Σύρου - Τήνου Δωρόθεο τη θαυματουργή εικόνα και τη μετέφερε μέχρι την έξοδο του ναού.

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Τήνος: Φωτογραφίες από τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου / Eurokinissi

Σακελλαροπούλου: Με αναφορές στις πυρκαγιές και την αθλητική βία το μήνυμά της για τον Δεκαπενταύγουστο

Στην Αλεξανδρούπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που παρέστη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Αλεξανδρούπολης, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης 'Ανθιμος. 

Στην Αλεξανδρούπολη για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου βρίσκεται η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου / Intime

«Ο λαός μας πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας», επισήμανε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που έκανε παράλληλα αναφορές στο μήνυμά της στις πυρκαγιές και την αθλητική βία.

«Γιορτάζουμε με κατάνυξη την Κοίμηση της Θεοτόκου. Και με περισυλλογή, γιατί το φετινό καλοκαίρι σημαδεύτηκε, δυστυχώς, από καταστρεπτικές πυρκαγιές και τραγικές απώλειες. Καθώς και από ένα ακόμη περιστατικό αθλητικής βίας, που οδήγησε στο θάνατο ενός νέου ανθρώπου, σύμπτωμα οδυνηρών παθογενειών που δεν συνάδουν με τον πολιτισμό μας και με το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας.Ο λαός μας, όμως, πάντοτε αντλούσε παρηγοριά και δύναμη από την προστατευτική παρουσία της Παναγίας. Γι' αυτό και την τιμάμε, κάθε χρόνο, ως Μητέρα της Ζωής. Από τον ακριτικό Έβρο, εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά», δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top