Η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου – Άδειασε η πόλη

Μπήκαν και έξτρα δρομολόγια πλοίων για Τήνο

Παραμονή της Παναγίας σήμερα και η πόλη αδειάζει για τα καλά. Οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου αναχώρησαν σήμερα με τα πλοία να φεύγουν από τα λιμάνια γεμάτα. 

Σχεδόν 60 πλοία από όλα τα λιμάνια της Αττικής σάλπαραν σήμερα για τα νησιά με περισσότερους από 50.000 επιβάτες 
 

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Συννεφιά και τοπικές μπόρες

Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν με πληρότητα που έφτασε και το 100%, κυρίως για κοντινούς προορισμούς, αλλά δεν είναι λίγοι και εκείνοι που προτίμησαν να φύγουν για πιο μακριά και να περάσουν τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Αρκετοί πάντως από εκεινους που φεύγουν την τελευταία στιγμή είναι εκείνοι που περιέκοψαν τις μέρες των διακοπών τους λόγω κόστους.

Και στον σταθμό των Υπεραστικών Λεωφορείων η κίνηση ήταν αρκετά αυξημένη. Τα λεωφορεία αναχωρούσαν  σχεδόν γεμάτα. Κυρίως για κοντινούς προορισμούς.

Τα έθιμα του Δεκαπενταύγουστου

Η κορυφαία καλοκαιρινή στιγμή της ορθοδοξίας ξημερώνει αύριο και σε κάθε γωνιά της χώρας οι Έλληνες γιορτάζουν με τον δικό τους τρόπο την Μεγαλόχαρη.  

Στο Ελευθεροχώρι Ελασσόνας, εδώ και έναν αιώνα, την παραμονή της γιορτής οι κάτοικοι ανεβάζουν την στολισμένη εικόνα της Παναγιάς της Γλυκοφιλούσας στο εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Τσούμας.

Εκατοντάδες προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά του Βερμίου

Στην Πάτμο το έθιμο του επιτάφιου της Παναγίας έχει βυζαντινές καταβολές. Στις 14 Αυγούστου οι μοναχοί φορώντας τα καλά τους άμφια λιτανεύουν με ψαλμωδίες και λάβαρα την εικόνα της Θεοτόκου στα στενά σοκάκια της Χώρας.

Στον ναό της Παναγιάς της Φιδούσας στην Κεφαλονιά χιλιάδες προσκυνητές βλέπουν και αγγίζουν τα ακίνδυνα φιδάκια που εμφανίζονται από τις 6 ως τις 16 Αυγούστου πίσω από το καμπαναριό και έρπουν άφοβα μέσα στην εκκλησία.

Δεκαπενταύγουστος: Μπήκαν και έξτρα δρομολόγια πλοίων για Τήνο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου πραγματοποιήθηκαν έξτρα δρομολόγια προς της Τήνο, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που πάνε στο νησί για να προσκυνήσουν τη Μεγαλόχαρη. 

Όποιος θέλει πάντως να βρει θέση με τα αυριανά πρωινά δρομολόγια από Πειραιά και Ραφήνα για Τήνο θα πρέπει να βιαστεί.  Θέσεις υπάρχουν, αλλά υπάρχει και η αυξημένη ζήτηση της τελευταίας στιγμής. 

Αδειάζει η Αθήνα: Γεμάτα φεύγουν τα πλοία ενόψει του Δεκαπενταύγουστου

Τα σημερινά πλοία έφυγαν με πληρότητα που έφθανε ακόμα και το 90%.

Δύο πλοία φεύγουν το πρωί από τον Πειραιά από τις 7.00 έως τις 7.30. Τα εισιτήρια είναι τουλάχιστον 20% ακριβότερα από πέρυσι και στοιχίζουν 49 ευρώ και 68 ευρώ με το γρήγορο πλοίο.

Γιατί θεωρείται θαυματουργή η εικόνα της Παναγίας της Τήνου

Δεκαπενταύγουστος: Πιο φθηνά τα εισιτήρια από Ραφήνα

Από το λιμάνι της Ραφήνας αύριο νωρίς το πρωί φεύγουν πέντε πλοία σε διάστημα μιας ώρας.

Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 28 ευρώ με το συμβατικό πλοίο έως και 53 ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top