Καβούρι: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης που ανέσυρε νεκρό τον 6χρονο

Επί 30 λεπτά προσπαθούσαν να κρατήσουν το αγοράκι στη ζωή

Το ρεπορτάζ του Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Ανείπωτη τραγωδία εξελίχθηκε χθες στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι, όπου ένα αγοράκι μόλις 6 ετών δυστυχώς πνίγηκε. Το παιδί ήταν χωρίς καμία επιτήρηση από τους γονείς του που δεν ήταν παρόντες στην παραλία.

Τραγωδία στο Καβούρι: Αγοράκι ανασύρθηκε νεκρό από τη θάλασσα

Το περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από τον ναυγοσώστη της παραλίας, ενώ γιατροί και μια νοσοκόμα που ήταν παρόντες έκαναν προσπάθειες να επαναφέρουν το παιδί. Στο σημείο έσπευσε άμεσα κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί στο Ασκληπιείο της Βούλας, ήταν, όμως, ήδη αργά. 

«Το είχαν ξαπλώσει εδώ. Προσπαθούσαν, του έκαναν αναπνοές, αλλά έβγαζε αφρούς από το στόμα» ήταν η συγκλονιστική μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα.

Τραγωδία στη Νέα Μάκρη: Πνίγηκε 10χρονο κορίτσι σε πισίνα

Το χρονικό της τραγωδίας 

Η τραγωδία συνέβη στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι. Ήταν λίγο πριν από τις 6 χθες το απόγευμα όταν οι λουόμενοι κάλεσαν τον ναυαγοσώστη, ο οποίος μπήκε γρήγορα στη θάλασσα και ανέσυρε το εξάχρονο αγοράκι χωρίς τις αισθήσεις του.

«Έτρεξα και έκανα τις απαραίτητες προσπάθειες. Στο περιστατικό ήταν και κάποιοι γιατροί, ενώ ήρθε άμεσα το ΕΚΑΒ. Πρώτα ήρθε ενα δίκυκλο, στα 5 λεπτά, στα 7 λεπτά ήρθε το ασθενοφόρο» είπε ο ναυαγοσώστης που έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα.

Καβούρι: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης που προσπάθησε να σώσει τον 6χρονο

Ο ναυαγοσώστης που έβγαλε το παιδί από τη θάλασσα / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την ώρα εκείνη στην παραλία βρισκόταν αρκετός κόσμος, μεταξύ των οποίων δύο γιατροί και μια νοσηλεύτρια που αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση έσπευσαν να βοηθήσουν. 

Επί 30 λεπτά προσπαθούσαν να κρατήσουν το αγοράκι στη ζωή

Σε λίγα λεπτά έφτασε στο σημείο και μηχανοκίνητο κλιμάκιο του ΕΚΑΒ. Γιατροί και διασώστες επί 30 λεπτά πάλεψαν για να επαναφέρουν στη ζωή τον 6χρονο. 

Το άτυχο αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  

Το Λιμεναρχείο Σαρωνικού έχει ξεκινήσει προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας, ενώ έχουν συλληφθεί και οι δύο γονείς για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top