Ισόβια στους 7 από τους 12 κατηγορουμένους για τη δολοφονία Καμπανού

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους 12 καταδικασθέντες

Δίκη Καμπανού: Απορρίφθηκαν τα ελαφρυντικά για τους 12 καταδικασθέντες / Βίντεο από ΕΡΤ

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του 'Αλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

Ένοχοι οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στους υπόλοιπους πέντε καταδικασθέντες το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης  (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Στο άκουσμα των ποινών φίλοι και συγγενείς του 'Αλκη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ, κάποιοι φώναξαν συνθήματα κατά των καταδικασθέντων όπως «μέσα δολοφόνοι, να σαπίσετε στη φυλακή».

Αναλυτικά οι ποινές:

  • Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών
  • Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)
  • Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών
  • Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών
  • Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών
  • Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)Κανένα ελαφρυντικό για τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία Καμπανού
Κανένα ελαφρυντικό για τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία Καμπανού / Eurokinissi

Κανένα ελαφρυντικό για τους 12 καταδικασθέντες - «Δεν πόνεσαν για αυτό που έκαναν»

Νωρίτερα σήμερα, η έδρα δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στους 12 καταδικασθέντες, συντασσόμενη με την πρόταση της εισαγγελέως που δήλωσε ότι  «δεν μετάνιωσαν ούτε πόνεσαν για αυτό που έκαναν», απορρίπτοντας για τον κάθε ένα από τους κατηγορουμένους τις εισηγήσεις για ελαφρυντικά που αφορούσαν τον πρότερο έντιμο βίο των καταδικασθέντων, την ειλικρινή τους μεταμέλεια αλλά και το ενδεχόμενο ανωριμότητάς τους λόγω του νεαρού της ηλικίας τους.

«Μέσα στην αίθουσα αυτή ακούσαμε πολλές φορές τη λέξη συγγνώμη, αλλά ήταν μία ξερή λέξη, χωρίς συναίσθημα που δείχνει την ειλικρινή μεταμέλεια. Κανένας δε μας είπε μέσα στην αίθουσα αυτήν, τι ακριβώς έγινε εκείνη την ημέρα. Οι κατηγορούμενοι δεν επέλεξαν να αναλάβουν το βάρος των ευθυνών τους αυτοβούλως, αλλά πριν παραδοθούν, συμβουλεύτηκαν δικηγόρους. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους νεαρής ηλικίας, που ωστόσο, είναι ολοκληρωμένες προσωπικότητες και ορίζουν τη ζωή τους. Δε διακρίνεται ανωριμότητα και επιπολαιότητα όπως τις ορίζει ο νόμος για την απόδοση ελαφρυντικών. Οι πράξεις που έλαβαν χώρα ήταν συνειδητές επιλογές και έγιναν κατόπιν ώριμων σκέψεων. Όλοι οι κατηγορούμενοι ήταν οργανωμένοι σε συνδέσμους και ακολουθούσαν την ομάδα τους εντός και εκτός Ελλάδας. Έχουμε δώδεκα κατηγορουμένους που δε μετανόησαν, δεν πόνεσαν και δεν αποδέχθηκαν την εγκληματική τους συμπεριφορά», σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Άλκης Καμπανός: «Κλωτσούσαν το κεφάλι του σαν να ήταν μπάλα στο γήπεδο»

«Αν πραγματικά οι κατηγορούμενοι είχαν βελτιωθεί ως προσωπικότητες και είχαν δείξει μεταμέλεια, θα είχαν μιλήσει, έστω και ένας θα είχε πει τι πραγματικά τι είχε γίνει εκείνο το βράδυ και τι πραγματικά είχε συμβεί, έστω και ένας θα είχε πει ποιος χτύπησε τον Άλκη Καμπανό. Τα ελαφρυντικά δεν μπορούν να έχουν εφαρμογή σε αυτούς», είπε.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top