Δύο αδελφάκια με νωτιαία μυϊκή ατροφία - Η συγκινητική ιστορία και το θαύμα

Οι γονείς μιλούν στις Αλήθειες με τη Ζήνα

Συγκλονίζει με το σθένος της μια οικογένεια με τα δύο από τα τρία παιδιά της να πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία. Οι γονείς  μιλούν στις Αλήθειες με τη Ζήνα για το πραγματικό θαύμα που βίωσαν.

Ο Γολγοθάς της Μιχαέλας που πάσχει από νωτιαία μυική ατροφία τύπου 1

Ο μικρός Ιωάννης Ιάκωβος κάνει τα πρώτα του βήματα γεμίζοντας συγκίνηση τους γονείς και τις αδερφούλες του.

Συγκλονίζει με το σθένος της μια οικογένεια με τα δύο από τα τρία παιδιά της να πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία

Ο μικρός όταν ήταν ακόμη έμβρυο διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία, μια σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει και η μεγαλύτερη αδερφούλα του, η 'Αννα Ιωάννα. 

Όταν ήταν μόλις 26 ημερών, ο Ιωάννης Ιάκωβος κατάφερε να λάβει την ειδική αγωγή, μάλιστα για τον σκοπό αυτό υπήρξε και μεγάλη κινητοποίηση από τις «Αλήθειες με τη Ζήνα». Σήμερα οι γονείς μιλούν για το θαύμα της ζωής τους.

Το παιδάκι τους πλέον περπατάει, δίνοντας μια απάντηση σε όσους τους έλεγαν να μην το κρατήσουν και να προχωρήσουν σε διακοπή κύησης.

«Όταν η γυναίκα μου ήταν πέντε μηνών έγκυος κάποιοι μας είπαν στο νοσοκομείο γιατί δεν το "ρίχνουμε". Τελικά κάναμε το σωστό» λέει ο πατέρας.

Ήταν ένα απόγευμα όταν άρχισε να περπατά και να πηγαίνει από μόνος του στα δωμάτια, δεν το πιστεύαμε. 

Αλλά και η μητέρα δεν μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της. «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη ότι περπατάει. Το φάρμακο που έλαβε είναι ένα θαύμα της επιστήμης, αλλά παράλληλα έχω την πίστη ότι ο Άγιος Ιάκωβος είναι δίπλα τόσο στον Γιάννη όσο και στα άλλα δύο αδερφάκια του», λέει στην κάμερα της εκπομπής. 

Σήμερα η οικογένεια χαίρεται την κάθε στιγμή με τα τρία αγγελούδια της. Την Παναγιώτα, την Άννα Ιωάννα και τον Ιωάννη Ιάκωβο.

Το θαύμα όμως στην οικογένειά τους είναι διπλό: H Άννα Ιωάννα που επίσης πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, αρχικά δεν μπορούσε να κινηθεί και ήταν συνεχώς ξαπλωμένη. Ομως και εκείνη ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και τώρα πια, όπως λένε οι γονείς της είναι ανεξάρτητη με το καροτσάκι της, και έχει ξεκινήσει χορό. 

Συγκλονίζει με το σθένος της μια οικογένεια με τα δύο από τα τρία παιδιά της να πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία.

«Η χαρά μου είναι τα παιδιά μου να είναι ευτυχισμένα και να γελάνε» λέει ο πατέρας του κοριτσιού.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top