Πύλος: Tι κατέθεσε ο καπετάνιος της θαλαμηγού που έσωσε μετανάστες

Κατάφεραν να εντοπίσουν 15 ανθρώπους και να τους σώσουν από βέβαιο πνιγμό

Στο πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου, συνέδραμε να βοηθήσει και μια θαλαμηγός, η οποία ταξίδευε από τη Σαρδηνία με προορισμό το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Ναυάγιο στην Πύλο: Διασώθηκε ο άντρας, αγνοείται η γυναίκα του

Τα όσα κατέθεσε ο Άγγλος καπετάνιος στους λιμενικούς αντικατοπτρίζουν τη δραματική εικόνα της τραγωδίας που εξελίχθηκε στη θάλασσα. 

Αυτή είναι η θαλαμηγός που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου κι έσωσε μετανάστες/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αυτή είναι η θαλαμηγός που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου κι έσωσε μετανάστες/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Ρίστα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o καπετάνιος του «Mayan Queen» είπε στους λιμενικούς ότι στις 02:30 τα ξημερώματα έλαβε κλήση στο Ολυμπία Ράδιο για βοήθεια για σκάφος σε κίνδυνο. Σε 25 λεπτά είχε φθάσει στο σημείο όπου ήδη είχε βυθιστεί το μοιραίο αλιευτικό. Έδωσε εντολή να πέσει στη θάλασσα μια σωστική λέμβος με τρία άτομα πλήρωμα. 

Πύλος: Στη Δημοσιότητα Τα Πρώτα Πλάνα Του Αλιευτικού - Video

Κατάφεραν να εντοπίσουν 15 ανθρώπους και να τους σώσουν από βέβαιο πνιγμό, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε ο πλοίαρχος: «Δε φορούσε κανένας σωσίβιο, κάποιοι εντοπίστηκαν να κρατιούνται σε κομμάτια ξύλου».

Αυτή είναι η θαλαμηγός που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου κι έσωσε μετανάστες/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Αυτή είναι η θαλαμηγός που έσπευσε στο σημείο του ναυαγίου κι έσωσε μετανάστες στα ανοιχτά της Πύλου/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Η θάλασσα ήταν ήρεμη, φυσούσε άνεμος 2 με 3 μποφόρ, αλλά η επιχείρηση διάσωσης ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού οι ναυτικοί μέσα στο σκοτάδι δεν μπορούσαν να διακρίνουν τους ανθρώπους που είχαν πέσει στη θάλασσα. Άκουγαν μόνο φωνές να καλούν σε βοήθεια. Για να τους εντοπίσουν, έκαναν ησυχία για να ακούν τις κραυγές και με τα φώτα που κρατούσαν, πήγαιναν προς εκείνη την κατεύθυνση. 

Στο «Mayan Queen» επιβιβάστηκαν τελικά όλοι οι διασωθέντες. Το 25μελές πλήρωμα προσέφερε στους ταλαιπωρημένους ναυαγούς νερό και φαγητό και στεγνά ρούχα. Κάποιοι ήταν τυλιγμένοι με αλουμινοκουβέρτες γιατί είχαν υποθερμία. Η θαλαμηγός τους μετέφερε στην Καλαμάτα και από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο λιμάνι της Σούδας, που ήταν και ο αρχικός προορισμός.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top