Ναυάγιο στην Πύλο: Διασώθηκε ο άντρας, αγνοείται η γυναίκα του

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιζώντων

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο με επιζώντες από το ναυάγιο στην Πύλο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Τραυματισμένοι άντρες μιλούν για τα όσα έζησαν πάνω στο «καράβι του τρόμου» λίγο πριν βουλιάξει.

Ναυάγιο Πύλος: Συνεχίζεται η έρευνα για διάσωση επιζώντων

Τέσσερις επιζώντες από το «πλοίο του θανάτου», σήμερα παραμένουν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας καθώς τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο ναυάγιο.

Ναυάγιο Πύλος: Μαρτυρίες που συγκλονίζουν

Ο Χάλεντ περιγράφει για πρώτη φορά με όση δύναμη του έχει μείνει  τα κρίσιμα λεπτά πριν το ναυάγιο. «Εν τέλει αναποδογύρισε το καράβι. Δεν ξέρω γιατί…» λέει.

Ο Χάλεντ περιγράφει τα τελευταία λεπτά πριν το ναυάγιο

Ο Χάλεντ περιγράφει τα τελευταία λεπτά πριν το ναυάγιο

 

Οι περισσότεροι ήταν επάνω στο κατάστρωμα του καραβιού. Σύροι, Αιγύπτιοι όλοι ανέβηκαν επάνω στο κατάστρωμα. Κάτω ήταν μόνο οι Πακιστανοί. 

Οι επιζώντες μιλούν στην κάμερα μέσα από τα δωμάτια νοσηλείας τους, με την ελπίδα η εικόνα τους να φθάσει στους δικούς τους ανθρώπους. Να μάθουν ότι είναι καλά. 

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός : 
- Πώς σε λένε; 
- Μπαραά Μουχάμεντ Αλχαλίλ
- Από που είσαι; 
- Από Νταραά
- Σιδερένιος
- Ψάχνω τον ανιψιό μου ονόματι Χάμζα..τον ξέρεις;
-  Όχι
- Μάλιστα, θα μεταβιβάσω πάντως στους δικούς σου ότι είσαι επιζών.

Κάποιοι άλλοι τραυματίες δεν μπορούν να μιλήσουν, καθώς χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο. Οι φωτογραφίες τους από το νοσοκομείο της Καλαμάτας κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για να ενημερωθούν οι συγγενείς τους ότι ζουν.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η λίστα με τους διασωθέντες

Τα ονόματα των 104 ατόμων που έχουν διασωθεί βρίσκονται σε λίστα  που έχει δημοσιοποιηθεί στο facebook . Αιγύπτιοι ,Πακιστανοί, Σύροι και Παλαιστίνιοι. Όλοι άντρες ... ανάμεσά τους και δύο ανήλικα παιδιά.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η λίστα με τους διασωθέντες

Ναυάγιο στην Πύλο: Η λίστα με τους διασωθέντες

Σε ένα άλλο βίντεο από την αποθήκη  στο λιμάνι οι επιζώντες κοιτούν την κάμερα  με την ελπίδα ότι οι δικοί τους άνθρωποι να μάθουν ότι είναι καλά. Όλοι τους έχουν ένα καρτελάκι με έναν αριθμό. Είναι εξουθενωμένοι αλλά κυρίως σοκαρισμένοι από τα όσα έζησαν τη μοιραία βραδιά του ναυαγίου. Στα πρόσωπα τους είναι χαραγμένος ο πόνος…

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο άντρας σώθηκε, η γυναίκα του αγνοείται

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο άντρας σώθηκε, η γυναίκα του αγνοείται

Στο πλοίο σύμφωνα με μαρτυρίες επέβαιναν οικογένειες. Στη φωτογραφία βλέπετε ένα ζευγάρι σε ευτυχισμένες στιγμές. Ο άντρας σώθηκε, η γυναίκα του αγνοείται. Τη μοιραία βραδιά ήταν στο αμπάρι του πλοίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top