Δίκη Άλκη: Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων ζήτησε η εισαγγελέας

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν»

Καταπέλτης η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, προτείνει η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνοντας την μαραθώνια αγόρευσή της που κράτησε τρεις μέρες.

Άλκης Καμπανός: «Κλωτσούσαν το κεφάλι του σαν να ήταν μπάλα στο γήπεδο»

Η εισαγγελική λειτουργός Κυριακή Κλιάμπα τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές και ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται ο «αρχηγός» της δολοφονικής επίθεσης, να κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις.

«Όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν σκοπό να σκοτώσουν. Δεν "γιουχάρεις" και δεν τραμπουκίζεις ανελέητα χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, όταν το αίμα πλημμυρίζει και το θύμα σπαράζει. Με καραμπιτ, δρεπάνια, μαχαίρια και στυλιάρια ορμάς σαν θηρίο και ξέρεις τι προκαλείς. Όταν χτυπάς ένα άτομο που κείτεται στο έδαφος και εσύ συνεχίζεις, ένα μόνο πράγμα επιζητάς, να τον αποτελειωσεις. Οι κατηγορούμενοι δεν έδρασαν τυχαία εκείνο το βράδυ. Ήξεραν που στόχευαν και τι ήθελαν να προκαλέσουν», δήλωσε η εισαγγελέας.

«Ο πρώτος κατηγορούμενος λειτούργησε σαν εκτελεστής»

Έκανε λόγο για μια «καλά οργανωμένη επίθεση» και περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε ο Άλκης και οι φίλοι του. Αναφερόμενη στους δράστες, η εισαγγελέας είπε για τον «ενορχηστρωτή» της επίθεσης, ότι είναι αυτός που περνλα περισσότερο χρόνο στον χώρο του συνδέσμου των οπαδών και χαίρει σεβασμού, με αποτέλεσμα οι υπόλοιποι να τον ακολουθούν. 

Δίκη Άλκη Καμπανού: «Θα μάλωνα μόνο με μπουνιές. Δεν είχα τίποτα μαζί μου»

«Ο πρώτος κατηγορούμενος γνώριζε απόλυτα τι έκανε, είχε σκεφτεί κάθε λεπτομέρεια και λειτούργησε σαν εκτελεστής. Όλοι τους ήταν αποφασισμένοι και αμετανόητοι, τους είχε κυριεύσει η εκδίκηση», επεσήμανε.

«Επιτέθηκαν ψυχρά και ανελέητα»

Αναφερόμενη στη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης, η εισαγγελέας το περιέγραψε ως ένα φονικό χωρισμένο σε δύο «ημίχρονα», με τους «στρατιώτες» να ακολουθούν τις εντολές του αρχηγού, δηλαδή του πρώτου κατηγορουμένου. «Στο πρώτο ημίχρονο υπήρχε ο αιφνιδιασμός, η περικυκλωση και η επίθεση, ενώ μετά από νόημα του αρχηγού, ακολούθησε το δεύτερο ημίχρονο με τη σύμπραξη, με σκοπό να αποτελειώσουν τον αποδυναναμομενο εχθρό» είπε.

Άλκης Καμπανός: Μήνυση των γονιών του κατά τριών ιατροδικαστών

Το «πράσινο φως» δόθηκε όταν οι κατηγορούμενοι έλαβαν απάντηση από τα θύματα σχετικά με την ομάδα που υποστηρίζουν. «Τότε ξεκίνησε η επίθεση. Επικρατεί ένα χάος, επιτέθηκαν βουβά, ψυχρά και ανελέητα με σαφή ανθρωποκτόνο δόλο. Σε πρώτο χρόνο ο καθένας έπρεπε να αναλάβει από έναν. Το σύνθημα του αρχηγού, μόλις δει του χάος, θα δώσει σύνθημα και στους άλλους τέσσερις. Η πρώτη ομάδα πρέπει να καταφέρει να τους υποτάξει ώστε να έρθουν οι άλλοι τέσσερις και να αποτελειωσουν τα θύματά τους».

Η κ.Κλιάμπα υπογράμμισε ότι οι κατηγορούμενοι σημαδευαν με τα όπλα τους, όπως το δρεπάνι και τα μαχαίρι, σε συγκεκριμένα σημεία όπως η μηριαία αρτηρία, θέλοντας να σκοτώσουν τα θύματά τους και όχι να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top