Δίκη Άλκη Καμπανού: «Θα μάλωνα μόνο με μπουνιές. Δεν είχα τίποτα μαζί μου»

Αντιδράσεις από τη μητέρα του Άλκη: «Δεν ακούσατε ''μη με χτυπάτε άλλο;''»

Αποκλειστικά στις Αλήθειες με τη Ζήνα ο θείος του αδικοχαμένου Άλκη

Συνεχίζονται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Το πρωί της Δευτέρας, ανέβηκε στο βήμα ο 23χρονος οδηγός του δεύτερου οχήματος που συμμετείχε στην επίθεση κατά του άτυχου Άλκη και των φίλων του. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε παέι για μια μπύρα σε σύνδεσμο ηνωστής ομάδας της Θεσσαλονίκης όταν ενημερώθηκε ότι πριν από λίγο είχε σημειωθεί οπαδικό επεισόδιο με φιλάθλους άλλης ομάδας στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. 

Άλκης Καμπανός: Mητέρες κατηγορουμένων ζήτησαν συγγνώμη από τους γονείς του

«Με ρώτησαν αν θέλω να πάμε Χαριλάου και μπήκαμε στα αυτοκίνητα. Υπέθεσα ότι θα βρούμε οπαδούς του Άρη και θα πάμε να μαλώσουμε, όπως πάντα, με κλωτσιές και γροθιές. Δεν πήραμε αντικείμενα μαζί μας, δεν είδα κανέναν να παίρνει κάτι», δήλωσε.

«Κατεβήκαμε στα αυτοκίνητα και ξεκινήσαμε για Χαριλάου. Ήμασταν το δεύτερο αυτοκίνητο. Φτάσαμε στην Πλαστήρα και στη διασταύρωση με Γαζή σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και αντιλήφθηκα τα πέντε άτομα στα σκαλιά της πολυκατοικίας. Με προσπέρασε το τρίτο αυτοκίνητο και μπήκε αριστερά. Κατέβηκαν τρία άτομα από το πρώτο αυτοκίνητο και ο συνοδηγός μας έκανε νόημα να περιμένουμε στο αμάξι. Τα τρία άτομα έφτασαν στα σκαλάκια της πολυκατοικίας και μετά από λίγο πήγαν και οι άλλοι τρεις. Εκεί ξεκίνησε η συμπλοκή. Μετά από δευτερόλεπτα κατεβήκαμε και πήγαμε κατευθείαν στα σκαλάκια», ανέφερε.

Λουλούδια και κεριά στη μνήμη του Άλκη / ΙΝΤΙΜΕ

Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, είδε τρία - τέσσερα άτομα να χτυπούν τον Άλκη, ο οποίος ήταν πεσμένος στο πεζοδρόμιο μέσα στα αίματα. «Είδα κάποιον στα σκαλιά να κρατάει το δρεπάνι. Φτάνω λίγο πριν τη γωνιά, είδα τρία - τέσσερα άτομα να μαλώνουν με το παιδί που ήταν κάτω πεσμένο, να το χτυπάνε με κλωτσιές. Είδα πολλά αίματα κάτω, δεν περίμενα να δω τόσα αίματα και τρόμαξα. Είδα τον δεύτερο κατηγορούμενο να μαχαιρώνει ένα παιδί στη δεξιά μεριά του ποδιού. Υπήρχε πανικός. Το ίδιο παιδί το τράβηξε ο έβδομος κατηγορούμενος και το χτύπησε με μπουνιά στο πρόσωπο, μετά πήδηξε από τα σκαλιά και έτρεξε για να φύγει. Άκουσα φωνές, κάποιον να λέει “σπάμε, φύγαμε, φύγαμε” και τότε μπήκα στο αμάξι», συμπλήρωσε.

Αντιδράσεις από τη μητέρα του Άλκη: «Κανείς δεν άκουσε ''μη με χτυπάτε άλλο;''»

Ο 23χρονος δεν γνώριζε τα άτομα που επιτέθηκαν στον Άλκη, όπως ανέφερε στην απολογία του, καθώς υπήρχε σκοτάδι και δεν μπορούσε να τους διακρίνει. Αυτή η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις στη μητέρα του Άλκη. 

«Πες ονόματα, ποιους είδες; Δεν ακούσατε “μην με χτυπάτε άλλο”; Κανείς δεν άκουσε» είπε, με την πρόεδρο να ζητά ησυχία στο ακροατήριο και τη διαδικασία να συνεχίζεται.

«Ζώα, ζώα»: Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού στη δίκη

«Είχα παγώσει μόλις είδα τα αίματα και σταμάτησα στη ζαρντινιέρα. Δεν κρατούσα τίποτα, δεν είχα σκοπό να πάρω κάτι μαζί μου. Θα μάλωνα με κλωτσιές και μπουνιές, δεν περίμενα να δω μαχαίρια. Στο αμάξι τους είπα ότι είχε γίνει χοντράδα γιατί είδα πολλά αίματα. Ήμουν αναστατωμένος δεν τους είπα κάτι άλλο», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

«Γύρισα σπίτι και έψαξα στο κινητό αλλά δεν είχε ανέβει κάτι. Ξύπνησα το πρωί και είδα στο facebook τη φωτογραφία από το σημείο. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν γινόταν να μη πάω στη δουλειά. Όταν γύρισα, το είπα στον αδελφό μου και του ζήτησα να μην το πει στη μητέρα μου ακόμα», είπε τέλος. Η απολογία του 23χρονου συνεχίζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top