Πατέρας Φιλόπουλου: «Δε χάρηκα που πέθανε ο δολοφόνος του γιου μου»

Η αντίδρασή του όταν έμαθε για την εκτέλεση του «Ράμπο»

Η δολοφονία του 37χρονου «Ράμπο» ή «Ταξιτζή» έξω από το σπίτι του στον Κορυδαλλό το βράδυ της Τετάρτης σόκαρε με την σκληρότητά της. Όπως έγινε γνωστό το θύμα ήταν γνωστός στις αρχές και είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου το 2007 στη λεωφόρο Λαυρίου. 

Greek Mafia: Φόβοι για νέο κύκλο αίματος - Ποιοι ήθελαν τον «Ράμπο» νεκρό

Ο πατέρας του Μιχάλη έμαθε για τον βίαιο θάνατο του δολοφόνου του γιου του και μίλησε για τα συναισθήματα που του προξένησε η είδηση. 

O Μιχάλης Φιλόπουλος δολοφονήθηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού, ανάμεσά τους ο «Ράμπο» που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό - Intimenews

O Μιχάλης Φιλόπουλος δολοφονήθηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού, ανάμεσά τους ο «Ράμπο» που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό - Intimenews

«Δεν αισθάνομαι δικαιωμένος που χάθηκε ένας άνθρωπος. Δεν χάρηκα με τον θάνατό του δολοφόνου του γιου μου. Γιατί να χαρώ; Με την καταστροφή; Δεν μπορώ να χαρώ με τον θάνατο κανενός νέου ανθρώπου», είπε. 

Κορυδαλλός: «Οι εκτελέσεις σηματοδοτούν νέο κύκλο αίματος στη Greek Mafia»

Παραδέχθηκε ότι όταν έμαθε για τη δολοφονία του 37χρονου σκέφτηκε ότι «υπάρχει Θεός», εξηγώντας ότι υπάρχει η Θεία Δίκη που έβαλε ένα τέλος στην άγρια δολοφονία του δικού του παιδιού. 

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος ήταν ένα ακόμα θύμα της οπαδικής βίας - Intimenews

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος ήταν ένα ακόμα θύμα της οπαδικής βίας - Intimenews

«Εμείς μετά τον θάνατο του Μιχάλη καταστραφήκαμε οικογενειακώς. Έχασα την κόρη μου δύο χρόνια μετά και στην τελευταία δίκη έχασα τη σύζυγό μου. Δεν μπορώ να αισθανθώ δικαιωμένος γιατί οι ηθικοί αυτουργοί δεν πιάστηκαν ποτέ», συνέχισε. 

Κορυδαλλός: Πώς εκτέλεσαν τα θύματά τους οι μαφιόζοι δολοφόνοι

Έστειλε μάλιστα το δικό του μήνυμα προς όλα τα νέα παιδιά να σταματήσει η οπαδική βία. 

«Είναι ένα παιχνίδι, δεν μπορούμε να θρηνούμε συνέχεια ζωές για ένα παιχνίδι», είπε.

Η δολοφονία Φιλόπουλου

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος ήταν ένας 22χρόνος οπαδός του Παναθηναϊκού, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στις 29 Μαρτίου 2007, στην Παιανία, σε προκαθορισμένο ραντεβού που είχαν δώσει οπαδοί του Παναθηναϊκού με οπαδούς του Ολυμπιακού. 

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν ξεχνούν τον Μιχάλη Φιλόπουλο και τον άδικο θάνατό του - Intimenews

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού δεν ξεχνούν τον Μιχάλη Φιλόπουλο και τον άδικο θάνατό του - Intimenews

Την ημέρα εκείνη στην Παιανία διεξαγόταν ένας αγώνας της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού εναντίον της αντίστοιχης του Ολυμπιακού για το κύπελλο Ελλάδας. 

Κορυδαλλός: Με δύο καλάσνικοφ εκτέλεσαν τον «Ράμπο» - Βρέθηκαν 40 βολίδες

Η αστυνομική δύναμη δεν ήταν ισχυρή κι έτσι οι οπαδοί και των δύο ομάδων έκλεισαν ραντεβού για μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας, διαδίδοντας τον τόπο και την ώρα μέσω των συνδέσμων και των ιστότοπών τους. Όπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 400 άτομα γνώριζαν γι’ αυτό το «ραντεβού θανάτου».

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Περιστέρι και οι οπαδοί του Παναθηναϊκού στο Χαλάνδρι. Από εκεί, σχηματίστηκαν ομάδες συνοδεία μοτοσικλετών στην Παιανία. 

Ο Μιχάλης Φιλόπουλος ήταν οργανωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού, που βρέθηκε στο λάθος σημείο, την λάθος στιγμή και μαχαιρώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, που ταυτόχρονα τον έδερναν. 

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Κορυδαλλό – Τους «γάζωσαν» με καλάσνικοφ

Η δολοφονία καταγράφηκε από κινητά τηλέφωνα και το βίντεο διανεμήθηκε σε συνδέσμους οπαδών, ενώ δημοσιεύτηκε και στο YouTube. 

Τον Μάιο του 2007, εννέα άτομα κατηγορήθηκαν ως υπεύθυνοι για την ανθρωποκτονία του Φιλόπουλου. Άλλα 18 άτομα κατηγορήθηκαν για άλλους λόγους.

Τέσσερα άτομα κρίθηκαν ένοχα για το θάνατο του Φιλόπουλου. Μετά τη δολοφονία του όλες οι αθλητικές διοργανώσεις διακόπηκαν έως τις 12 Απριλίου, ενώ το υπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στο κλείσιμο όλων των συνδέσμων κι επέτρεψε το άνοιγμα ορισμένων από αυτών μόνο μετά από αυστηρούς ελέγχους ταυτοτήτων και ιστορικού των μελών του. 

Εγκαταστάθηκαν τέλος κάμερες παρακολούθησης σε όλα τα στάδια και να επιβλήθηκαν ακόμη αυστηρότερες κυρώσεις.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top