Επίθεση με τσεκούρι: Αναβολή στη δίκη - Θα δώσει Πανελλήνιες ο δράστης

Είχε εισβάλει στη ΔΟΥ Κοζάνης το 2020 - Ένας εφοριακός απεβίωσε

ΔΟΥ Κοζάνης: Ο 45χρονος δράστης με το τσεκούρι καταδικάστηκε πρωτόδικά σε ισόβια και 26 χρόνια κάθειρξη/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star 11/6/2021

Αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση του δράστη που εισέβαλε με τσεκούρι στην εφορία Κοζάνης, και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους, ένας εκ των οποίων τελικά έχασε τη ζωή του. Η υπόθεση που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2020, είχε συγκλονίσει τη χώρα. 

Κοζάνη: Πέθανε ο 56χρονος εφοριακός που είχε δεχτεί επίθεση με τσεκούρι

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε εκ νέου τη συνήγορο, που ορίστηκε από το δικαστήριο, δηλώνοντας ότι είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 

Κοζάνη: Ο δράστης ζήτησε τρεις φορές αναβολή – Οι λόγοι 

Ο ένας από του τρεις λόγους αναβολής της δίκης του δράστη με το τσεκούρι, - έπειτα από δικό του αίτημα- ήταν για να δώσει αύριο πανελλαδικές εξετάσεις. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του, αφού σύμφωνα με την Εισαγγελέα, δεν μπορεί να μην του επιτραπεί να συμμετέχει στις εξετάσεις. 

Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: «Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα»

Ο 45χρονος ζήτησε αναβολή της δίκης για δύο επιπλέον λόγους, ο πρώτος γιατί, σύμφωνα με τον ίδιο, ζήτησε τα πρακτικά του προηγούμενου δικαστηρίου και δεν του δόθηκαν και ο δεύτερος για παραποιημένα, όπως είπε, πρακτικά του πρωτόδικου δικαστηρίου. Εν αναμονή της απόφασης της έδρας και κατά την αποχώρηση του κατηγορούμενου, έντονη ήταν η δυσανασχέτηση των παρευρισκόμενων μαρτύρων.

Ο δράστης σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το δικαστήριο του επέβαλε επιπλέον 15 χρόνια για απόπειρα δολοφονίας των δύο εργαζομένων που τραυμάτισε, μια εκ των οποίων έχασε το μάτι της.

Ισόβια στον δράστη για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

Συνολικά πλέον της ισόβιας κάθειρξης επέβαλε 26 έτη ποινή φυλάκισης για τις πράξεις της απόπειρας δολοφονίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

«Εκείνη την τραγική ημέρα υπηρετούσα στο τμήμα εισοδήματος… Δεν περίμενα ποτέ στην καριέρα μου, ότι θα έβλεπα τόσο άγρια δολοφονία μπροστά στα μάτια μου. Σκότωσε μπροστά στα μάτια μου τον Πέτρο!» περιέγραψε συγκλονισμένη η κ. Τσουλέκα από το πρωτοφανές περιστατικό, που εκτυλίχθηκε μπροστά της, πριν από τρία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top