Ισόβια στον δράστη για την επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης

«Αν η εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή τα Δικαστήρια»

ΔΟΥ Κοζάνης

Σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 26 ετών καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Φλώρινας ο 46χρονος δράστης της επίθεσης με τσεκούρι, στη ΔΟΥ Κοζάνης πέρυσι τον Ιούνιο.

Από την πρωτοφανή επίθεση έχασε τη ζωή του ένας υπάλληλος της εφορίας, ενώ  άλλες δύο συναδέλφισσές του τραυματίστηκαν, η μία εκ των οποίων σοβαρά.

Κοζάνη: Πέθανε ο 56χρονος εφοριακός που είχε δεχτεί επίθεση με τσεκούρι

Ο κατηγορούμενος, που κατά την απολογία του εμφανίστηκε αμετανόητος, κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για τις πράξεις του χωρίς να του αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση.

«Αν η Εφορία ήταν κλειστή θα πήγαινα στην Περιφέρεια ή στα Δικαστήρια» είπε, αφήνοντας άφωνους δικαστές και ένορκους. Σε άλλο σημείο της απολογίας του έβαλλε κατά του ελληνικού κράτους, των θεσμών του, της αστυνομίας, κ.ά. Συμβουλευόμενος κατά διαστήματα σημειώσεις που κρατούσε στα χέρια του, είπε ότι προέβη στην πράξη, όταν έμαθε για τον θάνατο ενός 26χρονου ακτιβιστή στο Βόλο.

Το σκέφτηκα το βράδυ πριν εκτελέσω το έγκλημα. Πήρα το αυτοκίνητο του πατέρα μου και τα δολοφονικά εργαλεία. Πήρα κι ένα χαρτί να φανεί ότι κάτι κάνω, έδωσα τα στοιχεία μου και πήγα ακριβώς εκεί που δήλωσα.

Μετά την εκφώνηση της ετυμηγορίας αποχώρησε από την δικαστική αίθουσα, κάτω από ισχυρά αστυνομικά μέτρα, επιστρέφοντας στις φυλακές.

Επίθεση με τσεκούρι: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των υπαλλήλων της ΔΟΥ Κοζάνης

Οι υπάλληλοι που επιβίωσαν της επίθεσης και ήταν παρόντες σήμερα στη δίκη, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τα όσα έζησαν εκείνο το μοιραίο πρωινό του περσινού Ιουλίου.

Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: «Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα»

«Είδα τον συνάδελφό μου στο πάτωμα κι άκουσα “είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά”», κατέθεσε η υπάλληλος που έχασε το μάτι της από την άγρια επίθεση και πρόσθεσε:

Έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι καν από ποια πόρτα βγήκα. Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη μυρωδιά του αίματος

«Σκέφτηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου κι εκεί έγινα θηρίο», είπε η άλλη υπάλληλος που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη.

«Εκτιμώ ότι ήρθε με τσεκούρι για να χτυπήσει όσους περισσότερους μπορεί», επεσήμανε, από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Κοζάνης που κατάφερε με τη συνδρομή συναδέλφων του να αφοπλίσει τον δράστη. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που τον συνέλαβαν κατέθεσαν πως την ώρα που τον κατέβαζαν από την Εφορία εκείνος φώναξε «ένας εφοριακός λιγότερος, έρχεται και η σειρά σας», ενώ συμπλήρωσαν πως ο ίδιος δράστης μία τριετία νωρίτερα είχε σπάσει μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στην Κοζάνη.

Κατόπιν πολύωρης ακροαματικής διαδικασίας το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top