Επίθεση με τσεκούρι Κοζάνη: «Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα»

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των θυμάτων»

Επίθεση Κοζάνη

Η ανατριχιαστική επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης αναβιώνει στα δικαστήρια της Φλώρινας με τα θύματα να ξαναζούν τη φρίκη εκείνης της τραγικής μέρας του Ιουλίου του 2020. 

«Είδα τον συνάδελφό μου στο πάτωμα κι άκουσα “είμαι τρελός εγώ, άλλος έχει σειρά”», κατέθεσε η υπάλληλος της ΔΟΥ Κοζάνης που έχασε το μάτι της από την άγρια επίθεση. 

Κοζάνη: Άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ - Δύο διασωληνωμένοι

Κλαίγοντας καθ’ όλη της διάρκεια της κατάθεσής της περιέγραψε τη στιγμή που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον 45χρονος κατηγορούμενο. 

«Έπαθα σοκ. Δεν θυμάμαι καν από ποια πόρτα βγήκα. Γλιστρούσαν τα χέρια μου από το αίμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου τη μυρωδιά του αίματος», είπε.

Αρχικά νόμιζε ότι ο 45χρονος κρατούσε μαχαίρι γιατί δεν είχε δει το τσεκούρι και μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε η ίδια δε θυμάται τίποτε άλλο, παρά μόνο το αίμα. 

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 55χρονος υπάλληλος

Περιέγραψε επίσης τους μήνες της νοσηλείας της στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο κέντρο αποκατάστασης, ενώ είπε πως κατάλαβε ότι έχασε το μάτι της μόνο όταν επέστρεψε στο σπίτι της. 

«Είμαι σήμερα εδώ γιατί έβαλα τα δυνατά μου. Ήθελα πολύ να περπατήσω ξανά. Έχασα το μάτι μου, έχω ένα βαθούλωμα στο κεφάλι μου και ματώνουν συχνά η μύτη και τα αυτιά μου. Έσφιξα τα δόντια μου και είδα το βίντεο, ήθελα να δω πού με πρόλαβε», είπε. 

Οι ερωτήσεις του 45χρονου

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της ο 45χρονος κατηγορούμενος δε δίστασε να της απευθύνει δύο ερωτήσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Αναφορικά με όσα είπε για τα χτυπήματα που δέχθηκε, την ρώτησε μήπως κάποιος τη… δασκάλεψε για να τα πει, ενώ στο τέλος της είπε:

Επίθεση με τσεκούρι: Οι απειλές του 45χρονου τη στιγμή της σύλληψής του

«Ξέρετε πόσες ζωές έχετε καταστρέψει με τα μνημόνια;».

«Σκέφτηκα τα παιδιά μου και πάλεψα μαζί του»

«Σκέφτηκα ότι δε θα ξαναδώ τα παιδιά μου κι εκεί έγινα θηρίο», είπε η άλλη υπάλληλος που δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και την σπονδυλική στήλη.

Όπως είπε άκουσε τις κραυγές μιας άλλης υπαλλήλου και μέχρι να καταλάβει τι γίνεται άρχισε να δέχεται τα χτυπήματα.

«Έτρεχε το αίμα. Δεν φεύγει ποτέ η μυρωδιά. Αλλά σκέφτηκα τα παιδιά μου και του άρπαξα τη λαβή. Πάλεψα πολύ μαζί του. Στη μικρή μου είπαμε ότι έπεσα και χτύπησα. Μετά είδε το βίντεο στο διαδίκτυο. Μου είπε μαμά γιατί λες ψέματα, αυτό είναι το παντελόνι σου. Το παιδί μου σταμάτησε να μου μιλάει. Ήταν τόσο θυμωμένη», σημείωσε.

Επίθεση με τσεκούρι: Δε λέει κουβέντα ο δράστης

Από την ημέρα της επίθεσης η γυναίκα είπε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στη δουλειά της και γι’ αυτό έχει ζητήσει να μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία. 

«Φοβάμαι ακόμα. Γυρίζω στον δρόμο να δω αν είναι κανένας πίσω μου. Ο μεγαλύτερός μου φόβος αυτή τη στιγμή είναι να μην τον ξαναδώ».

Επίθεση με τσεκούρι: Πήρε εξιτήριο η 47χρονη

Ο κατηγορούμενος ρώτησε τη γυναίκα αν την ξαναχτύπησε όταν εκείνη του κρατούσε το χέρι και ισχυρίστηκε πως πάνε να τον παρουσιάσουν τρελό και μανιακό. 

«Της κατέβασε το τσεκούρι στο πρόσωπο»

Στη δίκη κατέθεσε και η υπάλληλος που τραυματίστηκε τη μοιραία μέρα, όχι από τσεκούρι αλλά πέφτοντας από τη σκάλα στην προσπάθειά της να γλιτώσει.

«Βλέπω ότι η συνάδελφός μου δεν κουνιέται και της κατεβάζει το τσεκούρι στο πρόσωπο», είπε τρεμάμενη φωνή. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της 16ης Ιουλίου 2020, όταν ο 45χρονος εισέβαλε σαν μαινόμενος ταύρος μέσα στην εφορία της Κοζάνης, έχοντας μέσα σε σακούλα ένα τσεκούρι. 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης έδωσε κανονικά το όνομά του στην είσοδο, ενώ του έγινε και η τυπική θερμομέτρηση. Στη συνέχεια ανέβηκε στον 2ο όροφο, έβγαλε από τη σακούλα το τσεκούρι, άνοιξε την πόρτα του γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. 
Ο 45χρονος δράστης φώναξε λίγο μετά την επίθεση «Σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

Στην εφορία έφθασαν αμέσως αστυνομία και ΕΚΑΒ, ενώ δύο υπάλληλοι κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και λίγο αργότερα συνελήφθη από αστυνομικούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top