Επίθεση με τσεκούρι: Δε λέει κουβέντα ο δράστης

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένουν οι δύο εφοριακοί

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο 56χρονος εφοριακός, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης, ενώ κρίσιμη παραμένει και η κατάσταση της 67χρονης συναδέλφου του. Την ίδια ώρα ο 45χρονος δράστης συνεχίζει να μη συνεργάζεται με τις αρχές και να μη δίνει κανένα στοιχείο για τα κίνητρα της δολοφονικής αυτής επίθεσης. 

Επίθεση με τσεκούρι: Οι απειλές του 45χρονου τη στιγμή της σύλληψής του

Σύμφωνα με νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν, η κατάσταση του Ξ.Π. είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Ο 56χρονος παραμένει στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου διασωληνωμένος. Έχει υποβληθεί σε νευροχειρουργικές επεμβάσεις και έχει εμφανίσει ήπια σημάδια βελτίωσης. Ωστόσο οι γιατροί δίνουν αμυδρές ελπίδες να αντέξει και να τα καταφέρει. 

Σκληρές εικόνες: Το βίντεο από την επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη

Από την άλλη στη ΜΕΘ συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και η 67χρονη Π.Θ, η οποία βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, αν και έχει χάσει το δεξί της μάτι και φέρει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. 

Σε καλύτερη κατάσταση είναι η 47χρονη Μ.Μ., η οποία νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη Νευροχειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Παπανικολάου. 

Επίθεση με τσεκούρι: Σε κωματώδη κατάσταση ο ένας από τους τραυματίες

Σήμερα  εφορία Κοζάνης θα ανοίξει για να εξυπηρετήσει το κοινό μετά τις 10:00 το πρωί, ενώ ειδικοί ψυχολόγοι θα προσφέρουν στήριξη στους εργαζόμενους, οι οποίοι παραμένουν σε κατάσταση σοκ μετά από την επίθεση. 

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τι λένε οι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κοζάνης για τους συναδέλφους τους.

Κρατάει κλειστό το στόμα του ο δράστης

Παράλληλα, ο 45χρονος δράστης κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού και συνεχίζει να μη συνεργάζεται με τις αρχές και να μην αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προέβη στην επίθεση. 

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 55χρονος υπάλληλος

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειάς του, ο δράστης έχει αποποιηθεί του δικαιώματός του να εκπροσωπηθεί από συνήγορο και δεν έχει πει απολύτως τίποτα για τα κίνητρα της επίθεσης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Ζ. Βρίκος, περιέγραψε έναν μοναχικό άνθρωπο, ο οποίος ζούσε σε ένα κτήμα έξω από την Κοζάνη και συντηρούταν οικονομικά από τους γονείς του. 

Κοζάνη: Άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ - Δύο διασωληνωμένοι

Εκείνοι λίγες ώρες μετά το φρικτό έγκλημα τον επισκέφτηκαν στα κρατητήρια αναζητώντας απαντήσεις, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον, αφού ο 45χρονος δεν είπε κουβέντα. Όπως υποστήριξαν, ουδέποτε ο γιος τους τους είχε δώσει κάποιο στοιχεί ότι είναι ψυχολογικά ασταθής, ενώ καταδίκασαν απερίφραστα την πράξη του και δήλωσαν ότι συμπαραστέκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους. 

Φρίκη προκαλεί και η εκτίμηση του δικηγόρου, ότι κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης δεν γνώριζε κανένα από τα θύματά του και πως πρόκειται για ένα τυφλό χτύπημα. Άλλωστε δεν είχε καμία συνδιαλλαγή με τη συγκεκριμένη εφορία, είχε χρόνια να υποβάλει δήλωση εισοδήματος και το ΑΦΜ του ανήκε σε εφορία της Αθήνας. 

Πάντως τα ερωτήματα είναι βασανιστικά και όλοι περιμένουν να ακούσουν τι ήταν αυτό που έκανε τον 45χρονο να επιτεθεί με τσεκούρι σε αθώους ανθρώπους που βρίσκονταν στην εργασία τους και έκαναν ανυποψίαστοι τη δουλειά τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top