Επίθεση με τσεκούρι: Σε κωματώδη κατάσταση ο ένας από τους τραυματίες

Αποφασισμένος να σκοτώσει ο δράστης

Ψυχρό και αποφασισμένο να σκοτώσει περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες τον 45χρονο, ο οποίος επιτέθηκε χθες με τσεκούρι εναντίον τριών υπαλλήλων της εφορίας Κοζάνης. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο άνδρας υπάλληλος, δίνει μάχη για τη ζωή του, ενώ σοβαρή είναι και η κατάσταση της ενός από τις δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν. 

Κοζάνη Επίθεση Με Τσεκούρι1

Επίθεση με τσεκούρι στην Κοζάνη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 55χρονος υπάλληλος

Ο 56χρονος άνδρας έχει σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου οι γιατροί προσπαθούν να κρατήσουν σταθερή την κατάστασή του. 

Κοζάνη: Άνδρας εισέβαλε με τσεκούρι σε ΔΟΥ - Δύο διασωληνωμένοι

Από την άλλη, η 67χρονη που τραυματίστηκε, σύμφωνα με το kozanimedia κινδυνεύει να χάσει το δεξί της μάτι. Η καταστροφή του οφθαλμού είναι μεγάλη, φέρει θλαστικά τραύματα στο πρόσωπο και εξετάζεται από νευροχειρουργούς, γναθοχειρουργούς και οφθαλμιάτρους. Ελαφρύτερα τραυματισμένη είναι η δεύτερη γυναίκα, η οποία φέρει θλαστικά κατάγματα και νοσηλεύεται στη νευροχειρουργική κλινική του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» σταδιακά χθες το απόγευμα (16 Ιουλίου 2020) από το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο» οι τρεις τραυματίες που δέχθηκαν επίθεση στη ΔΟΥ Κοζάνης και η κατάσταση τους έχει ως εξής:

Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής  Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π.  56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα  Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο.  Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη .

«Μπήκε μέσα και άρχισε να χτυπάει»

Ανατριχιαστικές είναι οι περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων. Οι άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στην εφορία βλέποντας τον 45χρονο να βγάζει το τσεκούρι από τον σάκο που το είχε κρυμμένο, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σωθούν. 

Κοζάνη Επίθεση Με Τσεκούρι2

Ο δράστης χτύπησε τους τρεις εφοριακούς, όμως ακινητοποιήθηκε από τον προϊστάμενο κι έναν ακόμα υπάλληλο και κατόπιν συνελήφθη από την αστυνομία. 

«Μπήκε απλά μέσα με το τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει χωρίς να πει λέξη», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ενώ άλλοι ανέφεραν πως ήταν «ψυχρός και αποφασισμένος να σκοτώσει».

Ο δράστης, σύμφωνα με τις μαρτυρίες μπήκε μέσα στο κτίριο της ΔΟΥ, έδωσε τα στοιχεία του, θερμομετρήθηκε και δήλωσε ότι πάει στον 2ο όροφο, στο κεφάλαιο. Όταν έφτασε εκεί άνοιξε την πόρτα, έβγαλε το τσεκούρι από την τσάντα του και άρχισε να χτυπά με τυφλή μανία τους εργαζόμενους.

Η αστυνομία αναζητά το κίνητρο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 45χρονος δεν είχε φορολογικές εκκρεμότητες με τη ΔΟΥ Κοζάνης και το περίεργο είναι ότι το ΑΦΜ του ανήκει σε ΔΟΥ της Αττικής. 

Κοζάνη Επίθεση Με Τσεκούρι3

Πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρουν πως ο δράστης δε συνεργάζεται και οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τα κίνητρα της επίθεσης. 

Μάλιστα τις τελευταίες μέρες ο 45χρονος πήγαινε συχνά στο κτίριο χωρίς λόγο και ενοχλούσε τους εργαζόμενους. Στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για φθορές σε ΑΤΜ και δύο παρκόμετρα. 

Κατά τη σύλληψή του μάλιστα, μάρτυρες αναφέρουν ότι γύρισε με ειρωνικό ύφος στους εργαζόμενους και τους είπε: «τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top