Ακρόπολη: Σοκάρει ο 17χρονος - «Γύρισα σπίτι και έπλυνα τα ρούχα μου»

Όσα κατέθεσε στις Αρχές ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης με μαχαίρι

Όσα είπε ο 18χρονος μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

Σοκάρουν οι πληροφορίες που έρχονται στο «φως» για την αιματηρή ληστεία στην Ακρόπολη σε βάρος του 18χρονου Δημήτρη. Ο νεαρός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ωστόσο οι γιατροί του εκφράζουν αισιοδοξία για την κατάστασή του. Την Τετάρτη, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο 18χρονος υποστήριξε ότι «ζει από θαύμα».

Ακρόπολη: «Ζω από θαύμα», λέει ο 18χρονος από το νοσοκομείο

Οι δύο 17χρονοι οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα, η οποία άσκησε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 17χρονο από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται να παραδέχεται ότι μαχαίρωσε το θύμα, ενώ και στους δύο ασκήθηκε δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Τους είδαμε και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά»

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 17χρονος που μαχαίρωσε τον άτυχο Δημήτρη υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει τον «συνεργό» του μια μέρα νωρίτερα. Αν και στην αρχή τον υπέδειξε για την πράξη του μαχαιρώματος, στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη.

«Πήγαμε βόλτα στο Μοναστηράκι. Είδαμε κάτι άτομα και αποφασίσαμε να τους πάρουμε τα κινητά τηλέφωνα. Με την πρόφαση ότι ήθελα τσιγάρο, τους πλησίασα και τους ζήτησα ένα. Όταν πλησιάσαμε, έπιασα τον έναν και έβγαλα ένα μαχαίρι που είχα στην αριστερή τσέπη του παντελονιού μου, το ακούμπησα στην κοιλιά του και του είπα να μου δώσει το κινητό του τηλέφωνο».

Πλάκα: Συγκλονίζει ο φίλος του Δημήτρη - «Του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό»

«Του τράβηξα το τσαντάκι του όμως αυτός με έσπρωξε και τότε τον μαχαίρωσα δυο φορές, μία στην κοιλιά και μία στο λαιμό αν θυμάμαι καλά. Ο συγκατηγορούμενος μου πήρε το τσαντάκι του και τρέξαμε. Την ώρα που τρέχαμε πέταξα το μαχαίρι. Κάποια στιγμή χωριστήκαμε με τον κατηγορούμενο. Πήρα το μετρό και πήγα στο σπίτι μου. Έβγαλα τα ρούχα μου και τα έβαλα στο πλυντήριο. Απ’ ότι είδα μόνο το παντελόνι μου είχε αίματα. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Μετάνιωσα για ότι έκανα και ζητάω συγγνώμη. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω».

«Έχω μετανιώσει και ζητώ συγγνώμη»

Όπως υποστήριξε ο 17χρονος φερόμενος ως δράστης, έχει μετανιώσει για την πράξη του. «Δεν το ήθελα. Πάνω στην πίεση το έκανα. Ήθελα να τον πιέσω για να πάρω το τσαντάκι και έγινε ότι έγινε» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν. Σε ηλικία 15 ετών είχε συλληφθεί για κλοπή στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα και τον Φεβρουάριο του 2022 συμμετείχε σε ληστεία ανηλίκων στους Αγίους Αναργύρους.

Οι δύο κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο Παρασκευή στην ανακρίτρια Ανηλίκων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top