Πλάκα: Συγκλονίζει ο φίλος του Δημήτρη - «Του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό»

Σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση ο 18χρονος

Στον εισαγγελέα οι δυο ανήλικοι που μαχαίρωσαν τον 18χρονο / Βίντεο από το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star (19/04)

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την αιματηρή ληστεία με θύμα έναν 18χρονο σε πολυσύχναστο σημείο της Αθήνας, κάτω από την Ακρόπολη, το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα. Η κατάσταση του Δημήτρη παραμένει σοβαρή, ωστόσο τα ευχάριστα νέα είναι ότι βγήκε από τη ΜΕΘ.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η μητέρα του, ο 18χρονος «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και μιλήσαμε το πρωί».

Συγκλονίζει η μητέρα του Δημήτρη: «Μου ζήτησε συγγνώμη το παιδί μου»

Οι δύο ανήλικοι δράστες συνελήφθησαν από τις Αρχές, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σπίτι του ενός εκ των δυο βρέθηκε αποδεικτικό στοιχείο από την επίθεση. 

«Ήταν πέντε 18χρονα παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους. Τι να κάνουμε; Να τα κλείσουμε στο σπίτι; Εύχομαι να πάνε όλα καλά με το παιδί», είπε η μητέρα του Δημήτρη, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Ο Δημήτρης γλίτωσε από θαύμα μετά την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε στην Πλάκα

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης

Ο μεγαλύτερος από την παρέα του Δημήτρη, ο 20χρονος που καταδίωξε και ακινητοποίησε με τη βοήθεια περαστικών τον έναν από τους δύο ανήλικους δράστες, φέρεται να έδωσε λεπτομέρειες από τη στιγμή της επίθεσης στις Αρχές. 

«Περπατούσαμε μαζί με τέσσερις φίλους στην οδό Πανός στην Πλάκα, όταν ξαφνικά πετάχτηκαν μπροστά μας δύο άτομα, περίπου στην ίδια ηλικία με εμάς. Ζήτησαν δύο τσιγάρα και όταν τους είπαμε ότι δεν έχουμε, ο ένας έπιασε αμέσως τον Δημήτρη (θύμα), κεφαλοκλείδωμα με το αριστερό χέρι και με το δεξί χέρι του έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό.

Τον κρατούσε απειλώντας εμάς να μην κάνουμε τίποτα για να του δώσουμε χρήματα. Ο Δημήτρης αντέδρασε για να ξεφύγει και τότε αυτός, τον τράβηξε από το τσαντάκι που φορούσε χιαστή, τον κάρφωσε στον λαιμό και κάποιες φορές, δε θυμάμαι πόσες στην κοιλιά. Όλη αυτή την ώρα, ο ένας δράστης κρατούσε τσίλιες και ο δεύτερος μας απειλούσε με το μαχαίρι κρατώντας τον Δημήτρη από τον λαιμό. Μόλις μαχαίρωσε τον Δημήτρη, του άρπαξε το τσαντάκι και άρχισαν να τρέχουν» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top