Πάτρα: «Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;»

Νέα «πυρά» Κούγια σε Ηλιάδη με αφορμή τη συνάντηση με τον Πλεύρη

Οι δηλώσεις του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη μετά τη συνάντησή του με τον Θάνο Πλεύρη / Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

«Άστραψε και βρόντηξε» ο δικηγόρος της κατηγορούμενης μητέρας από την Πάτρα, Αλέξης Κούγιας, με αφορμή την επίσκεψη του εντατικολόγου Ανδρέα Ηλιάδη στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκαν οι υπαινιγμοί του δικηγόρο στη δίκη της Τετάρτης περί «εμπορίας οργάνων».

Ο Ηλιάδης απαντά στον Κούγια με ένα ποίημα - «Μικροί άνθρωποι... »

«Πυρά» κατά του εντατικολόγου της ΜΕΘ Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, ο οποίος κατέθεσε την Τετάρτη ως μάρτυρας στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας εξαπέλυσε ο Αλέξης Κούγιας.

Κούγιας για Πλεύρη: Να προσέχει όταν απευθύνεται σε μένα

Αφορμή στάθηκε η σημερινή συνάντηση του κ. Ηλιάδη με τον υπουργός Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Ο υπουργός εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στον εντατικολόγο, ο οποίος κατηγορήθηκε εμμέσως για «εμπορία οργάνων» από τον δικηγόρο της κατηγορούμενης μητέρας.

Πάτρα: Έφυγε η μητέρα από την αίθουσα όταν είπε ο Ηλιάδης για το Μινχάουζεν

Πάτρα: «Γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;»

Την ώρα της συνάντησης του κ. Ηλιάδη με τον κ. Πλεύρη, ο Αλέξης Κούγιας εξέδωσε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει: 

«Πρώτη φορά στην καριέρα μου, η οποία σε λίγο συμπληρώνει 50 χρόνια, βλέπω έναν μάρτυρα ενός Δικαστηρίου να έρχεται στο Δικαστήριο, συνοδευόμενος από δικηγόρο και την επομένη να επισκέπτεται τον Υπουργό Υγείας, συνοδευόμενος πάλι από δικηγόρο και αφού προηγουμένως έχει ενημερώσει όλα τα μέσα τηλεοράσεως για να τον απαθανατίσουν.

Με τον κύριο αυτόν θα ασχοληθούμε νόμιμα στις 25/4/2023 και τότε είμαι βέβαιος ότι θα αντιληφθούν όλοι, ακόμη και οι πλέον δύσπιστοι, πώς οικοδομήθηκε η κατηγορία εις βάρος της κας Σ.Π.

Εγώ θέλω να του υποβάλω μόνο μια ερώτηση: γιατί το παιδί, ενώ είναι ζωντανό, του ψύχει τον εγκέφαλο;».

Ανδρέας Ηλιάδης

Συνάντηση με τον υπουργός Υγείας είχε σήμερα ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης / Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi (Σωτήρης Δημητρόπουλος)

Η «υποθερμία εγκεφάλου» που έγινε στην Τζωρτζίνα, είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται συνήθως σε ασθενείς με εγκεφαλικό και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ανάνηψής τους. Είναι μια τεχνική σχετικά πρόσφατη. Σύμφωνα με τις έρευνες, η πρόκληση υποθερμίας είναι δυνατό να αυξήσει θεαματικά τις πιθανότητες επιβίωσης, αλλά και να περιορίσει την όποια ζημιά στον εγκέφαλό τους.

Η υποθερμία, προκαλείται κυρίως είτε με ενδοφλέβιες ενέσεις, είτε με παγωμένα επιθέματα απευθείας στον εγκέφαλο. Προκαλεί τεχνητή «χειμερία νάρκη», στην οποία ο εγκέφαλος μπορεί να επιβιώσει με λιγότερη παροχή αίματος, δίνοντας ζωτικό χρόνο στους γιατρούς να αντιμετωπίσουν τα φραγμένα ή αιμορραγούντα αιμοφόρα αγγεία.

Στήριξη στον Ηλιάδη από το υπουργείο Υγείας - Ζητά τα πρακτικά δίκης

Την πλήρη στήριξη του κ. Ηλιάδη μετά τους υπαινιγμούς του κ. Κούγια περί της μεταμόσχευσης οργάνων εξέφρασε το υπουργείο Υγείας. 

Η πολιτική ηγεσία εξέφρασε την πλήρη στήριξη στον γιατρό για τη στοχοποιηση που δέχεται ίδιος και οι άλλοι γιατροί και θα υπάρξει πλήρης νομική υποστήριξη από την ΥΠΕ στις μηνύσεις που τους έχουν υποβληθεί αλλά και σε μηνύσεις που θα κάνουν για την προάσπιση της προσωπικότητας τους, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Συνάντηση Ηλιάδη - Πλεύρη - Γκάγκα

Στήριξη στον εντατικόγο Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε το υπουργείο Υγείας / Φωτογραφία Twitter

«Το Υπουργείο Υγείας θα αναζητήσει τα πρακτικά της δίκης και αν έχουν ειπωθεί πράγματα που θιγουν θεσμούς του Υπουργείου να κινηθεί αυτοτελές το Υπουργείο Υγείας. 

Εκράζουμε την απόλυτη στήριξη μας στους θεσμούς του Υπουργείου και ειδικά στον ΕΟΜ και στο θεσμό των μεταμοσχεύσεων, ο οποίος στη χώρα μας γίνεται με πλήρη ασφάλειά και διαφάνεια και από τις μεταμοσχεύσεις σώζονται εκατοντάδες ζωές ετησίως.

Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που σε ένα ήδη αυστηρό πλαίσιο προβήκαμε στην αναθεώρηση του, παρέχοντας ακόμη μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασθενών και των συμμετεχόντων και επομένως αποκρούουμε κάθε φωνή που με προκλητικό τρόπο δυναμιτίζει έναν θεσμό που σώζει ζωές», επισημαίνει το υπουργείο.

Στη σημερινή συνάντηση παρευρέθηκαν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης και ο διευθυντής ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top