Κρήτη: «Δεν υπάρχει εύρημα αντικειμενικό σε βάρος του λυράρη»

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αιτήθηκε την επανεξέταση του 15χρονου

Όσα είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος του 66χρονου λυράρη από την Κρήτη, Διονύσιος Βέρρας/ ρεπορτάζ Ρίας Τσοχαντάρη στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Φορώντας μαύρα ρούχα, κουκούλα και με σκυμμένο το κεφάλι έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης, όπου και απολογείται για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανήλικου αγοριού. Συνοδευόταν υπό ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Mε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης στην Κρήτη- εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Mε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου ο 66χρονος λυράρης στην Κρήτη- εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Πολίτες του Ηρακλείου βρίσκονταν έξω από τα δικαστήρια για να υποστηρίξουν το ανήλικο αγόρι. Μάλιστα, μόλις είδαν τον 66χρονο λυράρη τον αποδοκίμασαν έντονα, σύμφωνα με το flashnews.gr.

Κρήτη: Την περιγραφή τριών ανδρών έδωσε ο 15χρονος - Απολογείται ο λυράρης

O δικηγόρος του λυράρη, Διονύσιος Βέρρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε πως ο εντολέας του θα υποστηρίξει τη θέση που είχε εξαρχής, ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με όσα περιγράφονται από τον νεαρό.

Κρήτη: Την περασμένη Τρίτη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ο 66χρονος λυράρης/ Eurokinissi Στέφανος Ραπάνης

Κρήτη: Την περασμένη Τρίτη πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ο 66χρονος λυράρης/ Eurokinissi Στέφανος Ραπάνης

«Η αλήθεια είναι ότι εύρημα αντικειμενικό δεν υπάρχει σε βάρος του κατηγορουμένου. Όλη η κατηγορία εδράζει, αυτή τη στιγμή, σε μια περιγραφή που κάνει ο ανήλικος. Είναι πρωτοφανές να περιγράφονται κάποια πράγματα και να μην υπάρχουν αντικειμενικά ευρήματα που να επικυρώνουν όσα ισχυρίζεται ο νεαρός, εκτός από τη δική του μαρτυρία. Δεν μπορεί να μην υπάρχει η μαρτυρία ενός φίλου, ενός συμμαθητή, ενός γείτονα αυτά τα 4-5 χρόνια. Να μην υπάρχει μια τηλεφωνική επαφή, ο,τιδήποτε που να μαρτυρά την ύπαρξη του συγκεκριμένου κατηγορούμενου και τη σχέση τους» τόνισε ο δικηγόρος του. 

Έχει δικαίωμα να μιλά ο κατηγορούμενος για πλεκτάνη

«Υπάρχει ένα έγγραφο σημείωμα του παιδιού προς τη μητέρα, στο οποίο διαφοροποιείται η περιγραφή του παιδιού με όσα ο ανήλικος περιέγραψε στην αστυνομική προανάκριση. Γι’ αυτό και υπέβαλα ειδικό αίτημα στην ανακρίτρια να επαναληφθεί η εξέταση του παιδιού υπό τους όρους που λέει ο νόμος. Η κατάθεση του ανηλίκου καταγράφεται οπτικοακουστικά, σύμφωνα με τον  νόμο, καθώς αυτή η διαδικασία αναπληρώνει τη φυσική του παρουσία στη διαδικασία. Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχει γίνει αυτό» αποκάλυψε ο δικηγόρος του 66χρονου λυράρη από την Κρήτη.

Κρήτη: Κι άλλο ανήλικο παιδί έχει κάνει καταγγελία για τον γνωστό λυράρη

«Το τεκμήριο αθωότητας δεν πρέπει να είναι γράμμα κενό, πρέπει να έχει σάρκα και οστά, να έχει περιεχόμενο» τόνισε ο κ.Βέρρας.

Τέλος, ερωτηθείς για την ψυχολογική κατάσταση του λυράρη είπε ότι είναι «χάλια, δραματική. Δεν κουβεντιάζεται από ένα σημείο και μετά. Είναι τόσο συγχυσμένα μέσα του τα πράγματα που χρειάζεται να του επαναλάβεις πολλές φορές κάτι για να αποκτάς σημείο επαφής και διαλόγου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top