Αποκάλυψη Star: Το προφίλ των δύο Πακιστανών και οι διάλογοι «φωτιά»

Το Star στο σπίτι όπου έμενε ο ένας στη Σκάλα Λακωνίας

Άκρως προκλητικοί είναι οι διάλογοι που περιέχονται στα κινητά τηλέφωνα των δυο Πακιστανών που συνελήφθησαν και κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον εβραϊκών στόχων. Η κάμερα του Star μπήκε στα σπίτια όπου έμεναν οι δύο κατηγορούμενοι.

Ψυρρή: Πότε θα έκαναν το «χτύπημα» - Ήθελαν λουτρό αίματος με 50 νεκρούς

Με τρομερή απάθεια και κυνισμό που προκαλεί ανατριχίλα, ο φερόμενος «εγκέφαλος» της τρομοκρατικής οργάνωσης μιλούσε με τον ένα από τους δύο Πακιστανούς. Εκτός από το αιματοκύλισμα που ήθελαν να προκαλέσουν, τους ενδιέφερε και η εικόνα. Οι λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φανατικών ισλαμιστών περίμεναν να δουν το χτύπημα ενάντια στους άπιστους.

«Σκοτώστε όσους μπορείτε!» - Σοκάρουν οι διάλογοι των τρομοκρατών

Ακολουθεί διάλογος «φωτιά» του «εγκέφαλου» με τον ένα από τους δύο συλληφθέντες Πακιστανούς:

«Εγκέφαλος»: Εσύ κάνε μου την χάρη να φτιάξεις βίντεο και φωτογραφίες. Εάν δεν μπορούμε να κάνουμε όπως είπαμε, η λύση είναι με ήρεμο τρόπο να πάει κάποιος να βγάλει δυο – τρεις φωτογραφίες και να έρθει πίσω χωρίς να τον αντιληφθεί κάνεις. Δε θα του κάνουν έλεγχο. Να βρεις έναν τρόπο να γίνει κάτι. 

Χαϊντέρ: Άκου. Έχω ένα άλλο φιλαράκι σε άλλο νησί που έχει τρία όπλα και πιστόλια. Και εκείνος λέει πως, μόλις τελειώσουμε με τις ελιές, να είμαστε δυο – τρία άτομα, να τους καθαρίσουμε επί τόπου και μετά να στείλουμε το βίντεο. Ο άλλος λέει να είμαστε οι δυο μας. 

Ποιοι είναι οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες για τρομοκρατία

Αυτοί είναι οι δύο Πακιστανοί συλληφθέντες για τρομοκρατία

Το προφίλ των δύο Πακιστανών - Ο ένας ζητούσε πολιτικό άσυλο

Ποιοι είναι, όμως, οι δύο Πακιστανοί; Φανατικοί ισλαμιστές ή δύο νεαροί που ήθελαν να βγάλουν χρήματα αδιαφορώντας για τις ανθρώπινες ζωές και τον θάνατο που θα σκορπούσαν;

Ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα περιέγραψε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο πώς γνωρίστηκε με έναν από τους δύο:

«Αυτόν εδώ γνωρίζω. Ήρθε το 2017 στο γραφείο μας και ζήτησε να βγάλει πολιτικό άσυλο, γιατί δεν είχε χαρτιά», δήλωσε και πρόσθεσε ότι του είχε πει πως πέρασε με τα πόδια από τον Έβρο στη χώρα μας και κάποια στιγμή κατέληξε στη Σκάλα Λακωνίας, όπου έκανε αγροτικές εργασίες.

Το Star στο σπίτι όπου έμενε ο ένας από τους δύο Πακιστανούς στη Σκάλα Λακωνίας

Η κάμερα του Star και η Κωνσταντίνα Τσεγγενέ μπήκαν στο σπίτι όπου έμενε ο ένας από τους δύο Πακιστανούς στη Λιθάκια Ζκύνθου, μέχρι που τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Το Star στο σπίτι του ενός Πακιστανού συλληφθέντα για τρομοκρατία

Το Star στο σπίτι του ενός Πακιστανού συλληφθέντα για τρομοκρατία (2)

Το Star στο σπίτι του ενός Πακιστανού συλληφθέντα για τρομοκρατία (3)

Τα σημάδια της αναστάτωσης από την αστυνομική έρευνα είναι εμφανή: συρτάρια αναποδογυρισμένα και ψαγμένοι χώροι. 

«Φύλλο και φτερό» τα κινητά οκτώ Πακιστανών

Την ίδια ώρα, στα χέρια των αρχών Ασφαλείας είναι ακόμα οκτώ Πακιστανοί, οι οποίοι όταν προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των ερευνών διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα μας.

Ωστόσο, τα κινητά τους τηλέφωνα έχουν κατασχεθεί και τα αποτελέσματα ίσως κρύβουν... εκπλήξεις.

Στα χερια των αρχων ασφαλειας ειναι ακομα 8 Πακιστανοι οι οποιοι οταν προσηχθησαν κατα την διαρκεια των ερευνων, διαπιστωθηκε οτι δεν ειχαν τα απαραιτητα εγγραφα παραμονης στη χωρα μας. Ωστοσο, τα κινητα τους τηλεφωνα εχουν κατασχεθει και τα αποτελεσματα, ισως να κρυβουν εκπληξεις και... συλληψεις

Οι δυο Πακιστανοί αύριο αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν.


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top