25η Μαρτίου: Συγκινητικές οι παρελάσεις στα ακριτικά νησιά της χώρας

Βαριά ήταν η σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη

Συγκινητικές όμως ηταν οι στιγμες που διαδραματιστηκαν στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας- ρεπορτάζ Γιάννη Σωτηρόπουλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Aπό άκρη σε άκρη της χώρας, οι Έλληνες τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821. Βαριά ήταν η σκιά της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη στις παρελάσεις που έγιναν στη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη. Συγκινητικές ήταν όμως οι παρελάσεις στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας. 

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για να καμαρώσει τη μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη. 

Από την παρέλαση δεν έλειψαν, ωστόσο, οι διαμαρτυρίες μερίδας φοιτητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οι οποίοι άνοιξαν πανό και άφησαν μαύρα μπαλόνια στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών.

25η Μαρτίου: Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Τα πανό για τα Τέμπη

Με αυτοκόλητα, κονκάρδες και κορδελάκια στο στήθος, μαύρα περιβραχιόνια στα χέρια παρέλασαν πολλοί μαθητές στη Λάρισα, τιμώντας τη μνήμη των 57 αδικοχαμένων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Λάρισα: Με κονκάρδα που έγραφε «ήταν έγκλημα» έκαναν παρέλαση οι μαθητές

Συγκίνηση προκάλεσε η παρέλαση των δύο μοναδικών μαθητών με την ελληνική σημαία στην ακριτική Γαύδο.    

Γαύδος: Συγκίνηση από την παρέλαση των δύο μοναδικών μαθητών!

Νάξος: Καταχειροκροτήθηκε η μία και μοναδική μαθήτρια στoν Απόλλωνα

Καταχειροκροτήθηκε από τους κατοίκους η μία και μοναδική μαθήτρια του Δημοτικού που κράτησε ολομόναχη τη γαλανόλευκη στον Απόλλωνα, αυτό το γραφικό χωριό της Νάξου.

Νάξος: Καταχειροκροτήθηκε η μία και μοναδική μαθήτρια στoν Απόλλωνα - πηγή cyclades24.gr

Νάξος: Καταχειροκροτήθηκε η μία και μοναδική μαθήτρια στoν Απόλλωνα - πηγή cyclades24.gr

Υπερήφανη η Εφραιμίνα, συνοδευόμενη από τον δάσκαλό της, παρέλασε μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Αυτή ωστόσο ήταν η τελευταία παρέλαση στο χωριό, καθώς το σχολείο του Απόλλωνα θα κλείσει και η μικρή μαθήτρια θα πάει στο Γυμνάσιο.

Η σημαία της γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου κυματίζει στους Αρκιούς 

Στην άκρη του Αιγαίου ταξίδεψε για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου η σημαία της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου. Για να μην κάνει παρέλαση μόνος του ο μικρός Άγγελος, φέτος του έκαναν παρέα 13 παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, που ταξίδεψαν μέχρι τους Αρκιούς, μαζί με τους γονείς τους και τους δασκάλους τους.

Μαθητές από την Αθήνα πήγαν στους Αρκιούς για να παρελάσουν με τον Άγγελο!

Άμεσως μετά όλοι μαζί επιβιβάστηκαν σε Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος και είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μέρα με το πλήρωμα του σκάφους στο Αιγαίο. 

Ερεικούσσα: Τέσσερις μαθητές κράτησαν ψηλά τη γαλανόλευκη

Τέσσερις μαθητές κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία στην Ερείκουσσα, το νησάκι βόρεια της Κέρκυρας. Φέτος μετά από δεκαετίες λειτουργεί για πρώτη χρονιά το σχολείο στην ακριτική Ερείκουσσα των 50 κατοίκων τον χειμώνα.

Τέσσερις μαθητές κράτησαν ψηλά τη γαλανόλευκη στην Ερεικούσσα

Τέσσερις μαθητές κράτησαν ψηλά τη γαλανόλευκη στην Ερεικούσσα

Προσκεκλημένος από τη δασκάλα του σχολείου το «παρών» του στην παρέλαση των τεσσάρων μαθητών έδωσε ο υπουργών Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Χίος: Έπαρση γιγαντιαίας γαλανόλευκης στο λιμάνι 

Παρουσία των αρχών του νησιού και πλήθους κόσμου, μια γιγαντιαία Ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι της Χίου. 
Η τεράστια σημαία μεταφέρθηκε με πομπή από τους σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου υπό τα εμβατήρια της φιλαρμονικής του Δήμου ενώ τιμές απέδωσε στρατιωτικό άγημα του νησιού.

Ρέθυμνο: Εντυπωσιακή παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εντυπωσιακή παρέλαση για την 25η Μαρτίου στο Ρέθυμνο. Η παρέλαση ξεκίνησε με τους παραδοσιακούς συλλόγους.

Ακολούθησαν οι μαθητές, ο στρατός, το τμήμα της Σχολής δοκίμων αστυφυλάκων, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν στην παρέλαση μηχανοκίνητα τμήματα της αστυνομίας.

Χανιά: Παρέλασαν με τα μωρά στην αγκαλιά του

Μωράκια που έκαναν παρέλαση στην αγκαλιά των γονιών τους, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές- πηγή flashnews

Μωράκια που έκαναν παρέλαση στην αγκαλιά των γονιών τους, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές- πηγή flashnews

Στα Χανιά την παράσταση έκλεψαν πέντε μωράκια που έκαναν παρέλαση στην αγκαλιά των γονιών τους, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top