25η Μαρτίου: Η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Τα πανό για τα Τέμπη

Η παρέλαση έγινε στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου

Με μεγαλοπρέπεια γιόρτασε η Θεσσαλονίκη την 25η Μαρτίου, με τη μεγάλη παρέλαση που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί του Σαββάτου.

Η παρέλαση έγινε στη Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου και σε αυτή συμμετείχαν μαθητικά, πολιτικά και στρατιωτικά τμήματα που κατέληξαν στο Λευκό Πύργο.

25η Μαρτίου: Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Την παρέλαση άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και ακολούθησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομαχων «ο Παύλος Μελάς» με τα μέλη του να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή».


Στην παρέλαση συμμετείχαν συνολικά 22 σχολεία, τρία δημοτικά, έξι γυμνάσια, 13 Λύκεια της Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 30 σύλλογοι, ενώ ολοκληρώθηκε με στρατιωτικά τμήματα.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, μέλη φοιτητικών συλλόγων άνοιξαν πανό διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη ενώ οι διαδηλωτές, κρατούσαν μαύρα μπαλόνια.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυξημένα με την ΕΛ.ΑΣ. να βρίσκεται επί ποδός για να κυλήσουν όλα ομαλά στη σημερινή παρέλαση, ενώ ισχύουν κυκλοφοριακες ρυθμίσεις.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης ενώ επίσης δίνουν το παρών ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κούβελας, Άννα Ευθυμίου και Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Σωκράτης Φάμελλος, ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης Δαυίδ Σαλτιέλ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top