Μαθητές από την Αθήνα πήγαν στους Αρκιούς για να παρελάσουν με τον Άγγελο!

Η συγκινητική πρωτοβουλία για να μην παρελάσει μόνος του στο ακριτικό νησί

Tι είπαν μαθητές και γονείς που πήγαν στους Αρκιούς για την παρέλαση αλλά και η μητέρα του μικρού Άγγελου- βίντεο Αnt1

Παρέλαση στους Αρκιούς, μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο, έκαναν φέτος μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας, τιμώντας με έναν ξεχωριστό τρόπο την 25η Μαρτίου!

Γαύδος: Συγκίνηση από την παρέλαση των δύο μοναδικών μαθητών!

Συνολικά 13 μαθητές και 14 γονείς μετέβησαν στο ακριτικό νησί, προκειμένου να μην παρελάσει μόνος του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών. 

«Θεωρήσαμε αδιανόητο ένα παιδί να αφήνεται να παρελαύνει μόνο του σε ένα ακριτικό νησί όχι μόνο για εθνικούς και συμβολικούς λόγους αλλά κυρίως για λόγους συμπαράστασης και στοιχειώδους κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτά ακριβώς τα ιδανικά που θα θέλαμε να δώσουμε στα παιδιά μας, αυτό που θα θέλαμε και για το μέλλον αυτού του τόπου. Αυτά είναι και τα κίνητρά που οδήγησαν στο σχεδιασμό της αποστολής μας που αποσκοπεί στο να γεφυρώσει και να ενώσει όλα τα παιδιά όπου και να βρίσκονται αλλά ειδικά αυτά που είναι σε ακριτικά μέρη της Ελλάδας.

Κάνουμε λοιπόν το ταξίδι αυτό και παραμένουμε στο νησί όσο το δυνατόν περισσότερο, για να παίξουμε, να περάσουμε τις ημέρες και τις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου αλλά και να παρελάσουμε μαζί με τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών, το μοναδικό παιδί στο νησί(!), σαν ένα, όλοι μαζί…», αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας.

Συγκινημένη η μητέρα του Άγγελου ευχαρίστησε τους ανθρώπους για την ευγενική πρωτοβουλία. «Μακάρι να μπορούσα να τους κρατήσω εδώ για την υπόλοιπη σχολική χρονιά. Το νησί γέμισε χαρά, γέλια, παιχνίδια. Νιώθω χαρά και συγκίνηση. Όταν άκουσα αυτήν την είδηση, ήθελα να σφίξω τα χέρια αυτών των ανθρώπων που είχαν αυτή την εξαιρετική πρωτοβουλία να βρίσκονται δίπλα μας» είπε η μητέρα του Άγγελου στον Ant1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top