Καλλιθέα: Εισαγγελική έρευνα για το «κέντρο ειδικών θεραπειών»

Το «κέντρο» όπου ο 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι

Καλλιθέα: Λουκέτο στο «κέντρο» όπου ο 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Ο κ. Αντώνης Ελευθεριάνος, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» στην Καλλιθέα όπου ένας 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι.

Καλλιθέα: Σοκ με αγοράκι ΑμεΑ που ακροβατούσε σε περβάζι του 3ου ορόφου!

Αντικείμενο διερεύνησης είναι εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις από τους υπεύθυνους του κέντρου όπως η έκθεση σε κίνδυνο και σωματικές βλάβες σε αδύναμο.

Η περιφέρεια Αττικής έχει ήδη προχωρήσει σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ στο συγκεκριμένο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια.

Καλλιθέα: Λουκέτο στο «κέντρο» όπου ο 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για τη λειτουργία «Κέντρου Ειδικών Θεραπειών» στην Καλλιθέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έδωσε αμελλητί εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Αμέσως μετέβησαν στο «Κέντρο» οι αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Νοτίου Τομέα. Από το πόρισμα των ελέγχων προέκυψε σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των Αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ- εν τοις πράγμασι – λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Με βάση το Υπηρεσιακό Σημείωμα και την Έκθεση Αυτοψίας των Κοινωνικών Συμβούλων της Υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα προχώρησε αυθημερόν στην έκδοση Απόφασης, σύμφωνα με την οποία η δομή σφραγίζεται και επιβάλλεται σε βάρος της το ανώτατο προβλεπόμενο εκ του οικείου νομοθετικού πλαισίου διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αδειοδοτούν «Κέντρα Ειδικών Θεραπειών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top