Καλλιθέα: Λουκέτο στο «κέντρο» όπου ο 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι

Δεν είχε καν άδεια η δομή για ΑμεΑ παιδιά

Καλλιθέα: Λουκέτο στο «κέντρο» όπου ο 11χρονος ακροβατούσε στο περβάζι/ κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Σε άμεση σφράγιση και επιβολή του ανώτατου προβλεπόμενου διοικητικού προστίμου, ύψους 60.000 ευρώ σε «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια στην Καλλιθέα, προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής. 

Καλλιθέα: Σοκ με αγοράκι ΑμεΑ που ακροβατούσε σε περβάζι του 3ου ορόφου!

Πρόκειται για το κέντρο «ειδικών θεραπειών», όπου ένα 11χρονο αγόρι περπατούσε στο περβάζι παραθύρου στον τρίτο όροφο, χωρίς να το επιτηρεί κανείς.

Καλλιθέα

Λουκέτο στο κέντρο που ακροβατούσε το 11χρονο αγόρι  / Φωτογραφία kallitheaonline.gr

Το σοκαριστικό περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας την περασμένη Τρίτη. Κάτοικος της περιοχής φωτογράφισε τον 11χρονο με το κινητό του και ενημέρωσε την Αστυνομία, ενώ το kallitheaonline.gr δημοσίευσε τη σχετική φωτογραφία.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν την 30χρονη υπεύθυνη του Κέντρου, καθώς και τρεις εργαζόμενους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος που έφερε ως «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» ήταν παραπλανητική, προκειμένου να μην υπόκειται σε αδειοδότηση και έλεγχο από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής.

11χρονο παιδί ΑμεΑ εντοπίστηκε να ακροβατεί στο περβάζι 3ου ορόφου στην Καλλιθέα / Αλήθειες με τη Ζήνα

Με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, έδωσε αμελλητί εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με αφορμή δημοσιεύματα και καταγγελίες που ήρθαν στη δημοσιότητα για τη λειτουργία «Κέντρου Ειδικών Θεραπειών» στην Καλλιθέα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, έδωσε αμελλητί εντολή στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Ν. Τομέα Χ. Θεοδωρόπουλο, προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση.

Αμέσως μετέβησαν στο «Κέντρο» οι αρμόδιοι Κοινωνικοί Λειτουργοί της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Νοτίου Τομέα. Από το πόρισμα των ελέγχων προέκυψε σειρά παρατυπιών, με σημαντικότερη την παραπλάνηση των Αρχών και των πολιτών, καθώς τεχνηέντως η δομή χρησιμοποιεί τον τίτλο «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών», ενώ- εν τοις πράγμασι – λειτουργεί ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΑΜΕΑ, με βασικό στόχο την αποφυγή της διαδικασίας αδειοδότησης και των ελέγχων.

Με βάση το Υπηρεσιακό Σημείωμα και την Έκθεση Αυτοψίας των Κοινωνικών Συμβούλων της Υπηρεσίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Τομέα προχώρησε αυθημερόν στην έκδοση Απόφασης, σύμφωνα με την οποία η δομή σφραγίζεται και επιβάλλεται σε βάρος της το ανώτατο προβλεπόμενο εκ του οικείου νομοθετικού πλαισίου διοικητικό πρόστιμο των 60.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας, σύμφωνα με την υφιστάμενη Νομοθεσία, δεν έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν και να αδειοδοτούν «Κέντρα Ειδικών Θεραπειών».

Από την αυτοψία προέκυψε ότι το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» παρέχει οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, χωρίς την προβλεπόμενη νόμιμη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ότι φιλοξενεί 48 ΑμεΑ με αυτισμό και νοητική υστέρηση ηλικίας από τεσσάρων έως είκοσι ετών και ότι -εν τοις πράγμασι- παρέχει υπηρεσίες ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, άπαντα, δε, τα ανωτέρω κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 1 του Ν. 2345/95 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top